27 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΠΕΚ


Τη χρήση παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας πως το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες...


Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η διαπίστωση αυτή προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων στην ανακοίνωσή της οι πληροφορίες μιλούν συγκεκριμένα για κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα. Σημειώνει δε ότι οι σποραδικοί έλεγχοι του αρμόδιου υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντοπίσει δύο τέτοιους παράνομους μηχανισμούς.

Καταλήγοντας η ΠΟΠΕΚ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να απαντήσει στο πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρεία κλίμακα, σε βάρος των καταναλωτών, των λειτουργούντων στα πλαίσια της νομιμότητας πρατηρίων υγρών καυσίμων και της απώλειας δημοσίων εσόδων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Εξάλλου, δημοσιοποιήθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιγράφει τις διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης, και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών ? εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η εν λόγω απόφαση θέτει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων.