27 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»




Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με τίτλο «Ντροπή για την Κυβέρνηση - Ελπίδα Τσουρή – έστειλε Υποπλοίαρχο να της αγοράσει κουρτίνες» και γενικότερα στα όσα για μια ακόμη φορά ανυπόστατα, ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρονται σε σχέση με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Ε. Τσουρή, το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ έχει να απαντήσει τα εξής:

1ον Ποτέ δεν δόθηκε καμία εντολή από την Πολιτική ηγεσία σε κανέναν να ψάξει για κουρτίνες ή οτιδήποτε άλλο, αλλά οι υπηρεσίες εισηγήθηκαν και ενήργησαν νόμιμα στα πλαίσια των καθηκόντων τους, και της νομιμότητας με τυπικές, πάγιες και διαχρονικές διαδικασίες του δημοσίου, προκειμένου να λειτουργήσει το γραφείο της Υφυπουργού (με όλες τις υποστηρικτικές της υπηρεσίες) στον άδειο εδώ και τέσσερα χρόνια 4ο όροφο που στεγαζόταν ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας(επί της Γρ. Λαμπράκη). Πρόκειται για πολλά γραφεία, με το ελάχιστο δυνατόν κόστος, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές.

2ον Η πολιτική στοχοποίηση της Υφυπουργού για λόγους εντυπωσιασμού των αναγνωστών ορισμένων εντύπων, τους μόνους που προσβάλει και αποτελεί ντροπή, είναι όσους υπογράφουν, προβάλλουν και ανέχονται τέτοια ανυπόστατα και συκοφαντικά κείμενα και φυσικά προσβάλλουν την νοημοσύνη των αναγνωστών τους.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι όλες οι δαπάνες για την λειτουργία των υπηρεσιών του γραφείου της Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έγιναν με όλες τις νόμιμες, πάγιες και διαχρονικές τυπικές διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, χωρίς να εμπλακεί σε κανένα επίπεδο η πολιτική ηγεσία.

http://www.chiosnews.com/cn26122010750460.asp