7 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση Βουλευτή Σάμου για συμπλήρωση κενών εκπαιδευτικών θέσεων

IMG_0163.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση Βουλευτή Σάμου

για συμπλήρωση κενών εκπαιδευτικών θέσεων

Τη συμπλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών αιτείται με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του το πρόβλημα που δημιουργείται από την εφαρμογή του νέου τρόπου διορισμού των αναπληρωτών καθηγητών στην εκπαίδευση. Οι καθηγητές που δεν αποδέχονται το διορισμό τους αποκλείονται μόνο για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία. Ο Βουλευτής προτείνει είτε αποκλεισμό για μια πενταετία, είτε την καθιέρωση και δεύτερου πίνακα απ’ όπου οι τοπικοί Διευθυντές θα μπορούν να επιλέγουν καθηγητές, εφόσον από τον πανελλήνιο πίνακα έχουν δημιουργηθεί κενά.

Η Υπουργός ερωτάται αν θα αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά, ακόμη και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, και ειδικότερα αν θα συμπληρωθούν άμεσα οι τρεις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Σάμου.


Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος

Βουλευτής Ν. Σάμου - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Συμπλήρωση κενών στην εκπαίδευση»

Κυρία Υπουργέ,

Με διαφανή τρόπο και μέσω πανελλήνιου πίνακα, από εφέτος, διορίζονται οι αναπληρωτές καθηγητές στην εκπαίδευση.

Δημιουργείται όμως πρόβλημα, καθώς διοριζόμενοι, ευτυχώς σε λίγες περιπτώσεις, δεν αποδέχονται το διορισμό τους. Η μόνη επίπτωση που έχουν είναι ο αποκλεισμός τους στην τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.

Μέχρι πέρυσι, με κίνητρο την εγγραφή σε κάποιο πίνακα διορισμού, δέχονταν να υπηρετήσουν ακόμη και ως ωρομίσθιοι με ελάχιστες ώρες και στις πιο απόμακρες γωνιές της χώρας.

Τώρα που δεν υπάρχουν πίνακες διορισμού και η μόνη επίπτωση είναι ο αποκλεισμός τους για ένα χρόνο, αρνούνται να υπηρετήσουν ακόμα και σε σχολεία πρωτευουσών νομών.

Πρέπει να λάβετε άμεσα, αν απαιτείται και νομοθετική, πρωτοβουλία ώστε να λυθεί το θέμα.

Θα πρότεινα αποκλεισμό για μια πενταετία ή να υπάρχουν δύο πίνακες. Ο ένας πανελλήνιος μέσα από τον οποίο θα γίνεται η πρώτη πρόσκληση και ο άλλος τοπικός, από τον οποίο θα μπορεί να προσλαμβάνει ο τοπικός Διευθυντής σε περίπτωση που αρνηθεί την τοποθέτησή του αυτός του πανελλήνιου πίνακα.

Γι’ αυτό θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος που θα δηλώνει την πρόθεσή του να προσληφθεί ως αναπληρωτής και θα παίρνει τη θέση του στον πανελλήνιο πίνακα, παράλληλα θα δηλώνει και σε πιο τοπικό πίνακα θα θέλει να συμπεριληφθεί προφανώς είτε εκεί που κατοικεί είτε εκεί που θα δεχθεί έτσι και αλλιώς την τοποθέτησή του.

Με τον τρόπο αυτό και η κεντρική υπηρεσία θα αποσυμφορηθεί και τα σχολεία άμεσα θα καλύπτουν τις κενές τους θέσεις.

Συνεπώς, ερωτάται η κυρία υπουργός:

1. Είναι διατεθειμένη άμεσα να αντιμετωπίσει, αν απαιτηθεί και με νομοθετική τροπολογία, το θέμα και άμεσα να συμπληρώσει τις δύο κενές θέσεις αναπληρωτή Π.Ε 1401 ιατρών-νοσηλευτών και τη μία κενή θέση αναπληρωτή ΤΕ 0119 Κομμωτικής στο ΕΠΑΛ της Σάμου, θέσεις που μέχρι τώρα καλύφθηκαν αλλά οι τοποθετούμενοι ισάριθμες φορές αρνήθηκαν το διορισμό τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος