1 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ «Ο «Καλλικράτης» μετατρέπει τους πολίτες σε υπόδουλους»


http://s.enet.gr/resources/2010-10/12-26-thumb-medium.jpg
«Ο «Καλλικράτης» απομακρύνει τον πολίτη ακόμα περισσότερο από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Με την αναγκαστική συνένωση καταργεί την ελεύθερη βούληση των πολιτών και τους μετατρέπει σε υπόδουλους. Είναι αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός».

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση εκφράζει ο Μανώλης Γλέζος, εμβληματική φυσιογνωμία και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πάρου του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου. Ο ίδιος, θιασώτης της συμμετοχικής δημοκρατίας, εξηγεί τι σημαίνει το προσκλητήριο στον Γιάννη Ραγκούση «Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση» και τους λόγους για τους οποίους δεν έθεσε υποψηφιότητα στη Νάξο και στ' Απεράθου του. Ο Μανώλης Γλέζος θλίβεται με την εικόνα της πολυτεμαχισμένης Αριστεράς και καλεί όλους τους αριστερούς ανεξαιρέτως να παραμερίσουν την απογοήτευσή τους, για να μη χαθεί και τούτη η ευκαιρία.
Κατά την άποψή σας, τι είναι ο «Καλλικράτης»;
«Είναι κώδικας, ο οποίος καταργεί την αυτοδιοίκηση και την κρατικοποιεί. Διότι: α) Καταργεί τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των οργανισμών της αυτοδιοίκησης, την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα (άρθρο 109 παράγραφος 2). Είναι, συνεπώς, αντισυνταγματικός. β) Καταργεί την ισονομία των πολιτών. γ) Καταργεί την όποια δυνατότητα, όχι συμμετοχής του πολίτη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και συνάντησης με τον δήμαρχο. δ) Με την αναγκαστική συνένωση καταργεί την ελεύθερη βούληση των πολιτών και τους μετατρέπει σε υπόδουλους».

Το Facebook απαγόρευσε, σύμφωνα με καταγγελίες, την διακίνηση βίντεο με ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ ως «κυβέρνηση μειοψηφίας που παρέδωσε τη χώρα στους ξένους» και έκλεινε με την φράση «Δηλαδή έχει χαθεί η εθνική μας ανεξαρτησία;». Ο γνωστός αντιστασιακός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο λαός υποφέρει απο δουλοπρεπείς ανθρώπους που υποκλινονται μπροστά στους ξένους»

Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ήρωα της εθνικής αντίστασης αλλά και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου με την οποία συνεργάζεται.

Η ομιλία, που είχε ως θέμα τον «Καλλικράτη», έγινε τη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 στην πλατεία Αντιπάρου παρουσία του υφυπουργού Π. Ρήγα.