«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλείνει τα 51 Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης με την αιτιολογία της περικοπής των δαπανών. Την ίδια στιγμή δημιουργεί 325 Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα σε κάθε δήμο της χώρας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94 παρ. 5 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Πως θα γίνει, λοιπόν, ο περιορισμός των δαπανών που προσδοκά η Κυβέρνηση;», ρώτησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης σε ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Ροντούλης, επεσήμανε την ρητή αντίθεση του ΛΑ.Ο.Σ. στην κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος, τονίζοντας τα εξής:
«Πρόκειται για μία επιτροπή που συνεστήθη το 1979 και συγκροτείται από 18 μέλη, φορείς κρατικούς και ιδιωτικούς που δραστηριοποιούνται γύρω από το γάλα και τα προϊόντα του. Πανεπιστήμια, ενώσεις κτηνοτρόφων, ελληνική γαλακτοβιομηχανία συνθέτουν την Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος, που προσφέρει στη χώρα τη διασύνδεση με έναν παγκόσμιο πανίσχυρο επιστημονικό οργανισμό, τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάλακτος, με παρεμβάσεις, τόσο νομοθετικές, όσο και τεχνολογικές. Χάνοντας, λοιπόν, η Ελλάδα αυτή τη διασύνδεση, χάνει την εμπειρία, την ενημέρωση, την πληροφόρηση, την τεχνογνωσία που θα μπορούσαμε να πάρουμε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάλακτος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του βίου της η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος, οργάνωσε πλήθος σεμιναρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, δίνοντας γνώση στο γεωτεχνικό κόσμο που ασχολείται με τα ζητήματα της κτηνοτροφίας και του γάλακτος, αλλά και ενημέρωση στους κτηνοτρόφους, ενώ με τις μελέτες της βελτίωσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής γάλακτος. Επιπροσθέτως, ήταν ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον αγώνα που γινόταν, για να πιστοποιηθεί η ελληνική φέτα, ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη την προσφορά της, το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταργεί μία Επιτροπή χωρίς καν την αιτιολογική βάση της περιστολής των δαπανών για να βοηθηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Η Επιτροπή Γάλακτος στεγάζεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόφαση της Συγκλήτου. Επιχορηγείται από τον ΕΛΟΓΑΚ, δηλαδή με χρήματα που δίνουν οι κτηνοτρόφοι και οι μεταποιητές γάλακτος. Το πενταμελές διοικητικό της συμβούλιο εκπληρώνει τα καθήκοντά του αμισθί. Το επιστημονικό προσωπικό που καταθέτει την εργασία του, εβδομήντα περίπου άνθρωποι, κάνει τη δουλειά του, επίσης, χωρίς να λαμβάνει μισθό. Συνεπώς, η λειτουργία της Επιτροπής αυτής δεν επιβαρύνει καθόλου το δημόσιο ταμείο, ενώ αντίθετα προσφέρει πολλά πράγματα στην εθνική οικονομία», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.