23 Οκτωβρίου 2010

οι υποψήφιοι με την ανεξάρτητη κίνηση ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ

Κωνσταντάκης Γεώργιος του Χαραλάμπους - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Αντί βιογραφικού...
Γεννήθηκα το 1967. Γονείς μου ο Μπάμπης και η Μακή Κωνσταντάκη και αδερφή μου η Ελεάννα. Είμαι παντρεμένος με την Εύη Αντωνιάδη και περιμένουμε ένα κοριτσάκι. Σπούδασα Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, υπήρξα ή είμαι μέλος του Δ.Σ. της Φ.Σ., της Οικ.Κιν.Θ., των Φ.τ.Κ., της Ο.Κ.Ε.Σ., του Δ.Σ. του Φ.Σ.Σ., της Κ.Ε.Π.Σ., του Βαθυ Sos.........
Αντιπαθώ τα βιογραφικά. Πάντα λείπουν από αυτά, οι άνθρωποι που μας επηρέασαν, αυτά που μας πλήγωσαν, αυτά που μας θυμώνουν, οι μουσικές και τα βιβλία που αγαπήσαμε, τα όνειρά μας, οι σκέψεις μας...

Μαμουλή Αλίκη του Δημητρίου - υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος


Γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Μυτιληνη. Ειναι αποφοιτος της Αγγλικης Φιλολογιας του Α.Π.Θ. Απο το 1996 διδασκει στη Δημοσια Εκπαιδευση. Ειναι Αξιολογητης του Κρατικου Πτυχιου Γλωσσομαθειας απο το 2004. Ηταν Γραμματεας του Συλλογου Αναπληρωτων Καθηγητων Λεσβου απο το 1997 εως το 1999. Το 1999 ηρθε στη Σαμο, την οποια επελεξε για δευτερη πατριδα της. Απο το 2004 διδασκει στο Γενικο Λυκειο Σαμου. Ειναι μελος της Θεατρικης Ομαδας Σαμου και του Ναυτικου Ομιλου Σαμου.

Λάνδρου Ιωάννης του Δημητρίου - υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος


ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΑΝΩ ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ Ε.Π.Λ. ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ. ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΣΑΜΟΥ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ.

Πανούσος Γεώργιος του Νικολάου - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1978. Ζει και εργάζεται στη Σάμο μέχρι και σήμερα.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, Τεχνικός Ασφαλείας του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας και Καταμετρητής IMS της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα σε μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου από το 2007.
Παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Καραγεωργίου Ευαγγελία (Βαγγελίτσα) του Μιχαήλ - υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σάμο. Αποφοιτώντας από το Λύκειο, πέρασα στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Ι) Πάτρας. Επί 22 χρόνια ήμουν υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα από όπου αποχώρησα πρόσφατα. Τώρα ετοιμάζομαι και η ίδια να ασχοληθώ με επιχείρηση. Θέλοντας να δώσω μια νέα προοπτική και ελπίδα στο Νησί μου, καθώς και να ξέρω ότι προσπάθησα για κάτι καλύτερο, συμμετέχω στην ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ, την Ανεξάρτητη από πολιτικές γραμμές Κίνηση Σάμου .

Παλαιοκαστρίτης Ιωάννης του Χρήστου - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος



Ο Γιάννης Παλαιοκαστρίτης έχει καταγωγή από τη Χώρα – Σάμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Μεγάλωσε στο Βαθύ της Σάμου και αποφοίτησε απο το 1ο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου το 1993. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν Πολιτικός Μηχανικός το 2000 καθώς και το μεταπτυχιακό του στην Γεωτεχνική Μηχανική Θεμελιώσεων το 2002 στο University of Manchester στην Μ. Βρετανία. Από το 2003 μέχρι το 2007, δούλεψε σε τεχνικά έργα στην Αθήνα και στην Πάρο. Την ίδια χρονιά εγκαταστάθηκε στο νησί που μεγαλώσε και ξεκίνησε το δικό του τεχνικό γραφείο στο Βαθύ της Σάμου. Το 2008 δραστηριοποιήθηκε έντονα σαν ενεργός πολίτης ξεκινώντας το διαδικτυακό γκρούπ ΒΑΘΥ SOS, γκρούπ το οποίο σταδιακά μεγάλωσε και έγινε όμαδα πολιτών ΒΑΘΥ SOS με σημαντικότερα θέματα ενασχόλησης το ΞΕΝΙΑ Σάμου, την παραλιακή Βαθέος, τον καθαρισμού του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου κ.ά.

Θεοδωρίδου Αναστασία του Κοσμά - υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος


Γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε κοινωνική εργασία στην Ιταλια. Εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο υγείας Αργαλαστής, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Από το 1996 ζει και εργάζεται στη Σάμο. Είναι προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σάμου. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Σάμου. Είναι παντρεμάνη με το Νίκο Κακλαμάνη και έχουν ένα γιό.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Καλδιριμιτζιάν Νικόλαος του Στεπάν - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι κάτοχος ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως Ψυχολόγος στο ΚΨΥ Σάμου από το 1997. Επίσης παρείχε υπηρεσίες σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Λάρισας. Έχει συμμετάσχει με αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά κι έχουν χρησιμοποιηθεί ως βιβλιογραφία σε εργασίες άλλων επιστημόνων. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία νομού Σάμου και επιμελείται την έκδοση του περιοδικού «Εναρμόνιση». Σύζυγος του είναι η Μαρίνα Μούσχουρου και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, τη Χαρά και το Στέφανο.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΑΘΕΟΣ

Καραγεωργίου Πηγή-Πετρούλα του Πέτρου - υποψήφια Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάστρου


Γεννηθηκα και μεγαλωσα στο Παλαιοκαστρο Σαμου. Τελειωσα το Ε.Π.Λ. Σαμου και ολοκληρωσα τις σπουδες μου πανω στη νοσηλευτικη στα Τ.Ε.Ι. Αθηνων. Δουλεψα επι 6 χρονια ως εργαλειοδοτρια χειρουργειου στο ιδιωτικο θεραπευτηριο METROPOLITAN στο Ν.Φαληρο. Τωρα εργαζομαι ως υπαλληλος σε φαρμακειο.

Sotiri Arben του Koli - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκα το 1961 στο Fier. Μεγάλωσα και σπούδασα στην Αλβανία. Παντρεύτηκα το 1991 με τη γυναίκα μου και αποκτήσαμε δύο παιδιά, την Αφροδίτη και το Νικόλαο. Ήρθαμε στην Ελλάδα το 1992 ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή. Ζω και εργάζομαι στη Σάμο σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα, την έχω αγαπήσει, ριζώσαμε εδώ και τη νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Ονειρεύομαι ένα ακόμα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Κακλαμάνης Νικόλαος του Σταματίου - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1959. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε στη νεφρολογία και είναι Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σάμου. Είναι πρόεδρος του κέντρου πρόληψης και αγωγής υγείας "Φάρος".

Χατζηανδρέου Δέσποινα του Κυριάκου - υποψήφια Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Βουρλιωτών


Η Δέσποινα Χατζηανδρέου γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1970. Η καταγωγή της είναι απο τους Βουρλιώτες Σάμου απ' όπου προέρχονται οι γονείς της, Κυριάκος και Παρασκευή. Το 1982 εγκαταστάθηκε στην Σάμο με την οικογένεια της, και το 1989 αποφοίτησε απο το 1ο Γενικό Λύκειο Σάμου. Ξεκίνησε της σπουδές της το 1990 στο Deree American College όπου και αποφοίτησε το 1994 με πτυχίο BSc in Business administration με ειδικότητα Marketing Management. Έκτοτε εργάζεται πολύ επιτυχημένα ως διευθύντρια ξενοδοχείου στο Βαθύ της Σάμου. Έχει πλούσια δράση στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας και μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, εκθέσεις και προτάσεις. Διετέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων.

Σταθακιός Αλέξανδρος του Δημητρίου - υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σπαθαραίων

Ο Αλέξανδρος Δ. Σταθακιός γεννήθηκε το 1970 στην πόλη της Σάμου, με καταγωγή από τους Σπαθαραίους Σάμου, όπου έκανε και τα πρώτα βήματα της ζωής του. Στη συνέχεια ακολούθησε τους γονείς του σε ένα μακρόχρονο ταξίδι στην Ελλάδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του: Αθήνα –Φλώρινα- Κάσος- Πάτμος- Αθήνα. Στα 15 χρόνια του, η οικογένεια εγκαθίσταται οριστικά στη Σάμο.
Πήρε ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ) και ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Παρακολούθησε ειδική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ (της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών & Προαγωγής Της Υγείας) του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ) & του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Ε. Π. Ι. Ψ. Υ. )
Από τον Μάιο του 2001, εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου «Φάρος» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ως στέλεχος πρόληψης.
Το 1997-1998 εργάστηκε στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΜΟΥ «Ν.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», ως υπάλληλος του Λαογραφικού Μουσείου του Ιδρύματος.
Το 1999-2000 εργάστηκε σε εταιρία διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως επιστημονικός συνεργάτης και ειδικότερα στο πρόγραμμα: ‘EUROPEAN IDENTITY, WELFARE STATE AND RELIGIONS’, το οποίο έχει σχέση με το κράτος πρόνοιας και την κοινωνικοποίηση των νέων.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια, ανάμεσα σε άλλα: Συνεχιζόμενες εκπαιδευτικές συναντήσεις (2001 -2002): με θέμα τις «Παρεμβάσεις πρόληψης σε εργασιακούς χώρους- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “EURIDICE” » που διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας(ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.). «7ο Καλοκαιρινό Σχολείο Για Τις Θρησκείες Στην Ευρώπη» (Φλωρεντία – Ιταλία) με θέμα: «Γένος, Κοινωνία των Πολιτών και τις Θρησκείες στην Ευρώπη.». Έχει εισηγηθεί θέματα σε πολλά διεθνή συνέδρια για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος) και έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την κατάρτιση προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης.
Από το 2006 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, και έχει εκλεγεί 2 φορές Πρόεδρος του (2007-2009 και Σεπτέμβριος 2010 – )
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επέλεξε να εμπλακεί γιατί θεωρεί ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των χωριών της Ορεινής Σάμου και ειδικότερα των Σπαθαραίων, κάτι σαν επιστροφή στην «μόνη πατρίδα που έχει κανείς άνθρωπος, δηλαδή τα παιδικά του χρόνια»
Είναι πατέρας ενός αγοριού, του Δημήτρη.


Μαρία Βονάτσου του Νικολάου - υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος

Ονομάζομαι Μαρία Βονάτσου του Νικολάου .
Το 1973 συμπληρώθηκε άλλο ένα πιστοποιητικό γέννησης στον Δήμο Μαραθοκάμπου, το δικό μου, μιας και οι δυό μου γονείς κατάγονται από το χωριό Σκουρέικα. Έως την ηλικία των 7 μεγάλωσα στο Καρλόβασι λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα μου, ο οποίος ήταν δάσκαλος του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου του Παλαιού Καρλοβάσου. Έκτοτε η ζωή μου εξελίχθηκε στην Αθήνα όπου και από εκεί αποφοίτησα το 1999 από τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθηνών, δουλεύοντας σε ιδιωτικό τομέα ως νοσηλεύτρια.
Το 2002 διορίστηκα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Σάμου στο οποίο ειδικέυτηκα στην μονάδα εντατικής θεραπείας και εργαζόμουν στην ΜΕΘ έως το 2009, αλλά με κέρδισε το τμήμα αναισθησιολογίας στο οποίο εργάζομαι το τελευταίο διάστημα ενώ παράλληλα έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια γύρω από το αντικείμενο εργασίας μου,ακολουθώντας τις εξελίξεις.
Τον ελεύθερο χρόνο μου και λόγω της φυσιολατρείας μου σε συνδυασμό με αθλητισμό ασχολήθηκα ενεργά με την σπηλαιολογία από το 2007, διατελώντας χρέη Γραμματέως από το 2008, συμμετέχοντας στην εξερευνητική ομάδα του συλλόγου και αντιπροσωπεύοντας τον σύλλογο σε γενικές συνελεύσεις και σε πανελλήνιες συναντήσεις εκτός Σάμου, αλλά συμμετέχοντας και στις άλλες δραστηριότητες του συλλόγου εντός νησιού.
Η αγάπη μου για την θάλασσα με οδήγησε τελευταία στο να ξεκινήσω να ασχολούμαι και με την ιστιοπλοΐα.
Φυσικά η ενασχόληση με τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού μας με ενέπνευσε στην συγγραφή καλών άρθρων γύρω από τις δραστηριότητες του σπηλαιολογικού συλλόγου Σάμου, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί.
Μιας και η καλή μουσική είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες, συμμετείχα από το 2008 έως το 2009 στην χορωδία του Καρλοβάσου Ηδύλη όπου δυστυχώς λόγω πολλών άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να συνεχίσω ενεργά.

Άννη Ειρήνη (Ρένα) του Μανουήλ - υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος

Η Άννη Ειρήνη (Ρένα), γεννήθηκε στη Σάμο, στις 5 Οκτωβρίου 1965.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Μανδουραράκη Γιάννη και έχει δύο κόρες.
Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Ρόδο και επέστρεψε στη Σάμο στην ηλικία των 9 ετών.
Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό στο στίβο και την ενόργανη και έλαβε μέρος σε πανελλήνιους αγώνες.
Σπούδασε στυλίστρια (σχεδιάστρια μόδας και μοντελίστ) στην ιδιωτική σχολή Pansic της Αθήνας.
Από το 1998 μέχρι το 2007 διατηρούσε στην πόλη της Σάμου εμπορικό κατάστημα με την επωνυμία "Νοσταλγία".
Από το 2008 διατηρεί το εμπορικό κατάστημα "Pom Pon".
Για είκοσι περίπου χρόνια υπήρξε μέλος του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου.
Είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου στην οποία έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός αλλά και σαν ενδυματολόγος της Ομάδας.