4 Ιουλίου 2010

Νεκρός o άνδρας, πoυ είχε βγει για ψάρεμα με το ταχύπλοό του




Nαυτικό δυστύχημα έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, με θύμα ερασιτέχνη ψαρά, όταν το φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με πλήρωμα τρεις άνδρες και επιβαίνοντες τον Γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ της ίδιας Γραμματείας επιστρέφοντας...




... από τη Χίο περί τις 9:30 χθες το βράδυ συγκρούσθηκε με αλιευτικό ερασιτεχνικό σκάφος που κινείτο χωρίς κανέναν επιβαίνοντα, κυριολεκτικά σε μια "τρελή διαδρομή".

Το σκάφος εντοπίστηκε λίγο αργότερα να πλέει ακυβέρνητο έξω από λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ έλειπε μεγάλο τμήμα της πλώρης του και είχε ξεκολλήσει από τη θέση της η τιμονιέρα. Από τα έγγραφα που βρέθηκαν σε αυτό, διαπιστώθηκε πως το σκάφος ανήκε σε 44χρονο ερασιτέχνη ψαρά, διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι ζημιές του αλιευτικού σκάφους φέρεται να μην δικαιολογούνται από τα ευρήματα που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα διαπιστώθηκαν στο σκάφος του.

Από δύτη που έλεγξε μακροσκοπικά το σκάφος του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ένα "γδάρσιμο" περίπου 10 εκατοστών στο σημείο της επαφής, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Σήμερα το πρωί, 2,5 ναυτικά μίλια από την πόλη της Μυτιλήνης, από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα που επιχειρούσε μαζί με ελληνικά σκάφη και σκάφη της δύναμης της Frontex, βρέθηκε το πτώμα του ερασιτέχνη αλιέα, που έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι.

Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου από το σκάφος του Λιμενικού και κινείται στην κατεύθυνση της υποβολής μήνυσης.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ανέλκυση του σκάφους του Λιμενικού Σώματος και η εξέταση της σορού του άτυχου ερασιτέχνη αλιέα από ειδικούς, στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.