21 Ιουλίου 2010

Εδειξαν Καραμανλή για το Βατοπέδι Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ και απαγόρευση εξόδου ο διευθυντής του γραφείου του

▅Η πολύωρη απολογία του Γιάννη Αγγέλου, «νούμερο 2» στο Μέγαρο  Μαξίμου  επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, επιχειρήθηκε με κάθε τρόπο  να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι απαντήσεις του  πάντως δεν  έπεισαν ούτε την εφέτη-ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ούτε  και την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με αποτέλεσμα να του  επιβληθούν περιοριστικοί όροι που καταδεικνύουν το μέγεθος της ποινικής  ευθύνης του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
Με περιοριστικούς όρους αντίστοιχους της σοβαρότητας της κατηγορίας για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και με εγγύηση-μαμούθ 400.000 ευρώ έφυγε ελεύθερος χθες ύστερα από μαραθώνια απολογία ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή.

Oι απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις που επί ώρες του υπέβαλε η εφέτης-ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, δεν έπεισαν τη δικαστική λειτουργό, αλλά ούτε και την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Ετσι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο Γιάννης Αγγέλου αφέθηκε ελεύθερος, αλλά με περιοριστικούς όρους που καταδεικνύουν το μέγεθος της ποινικής ευθύνης και φτάνουν μέχρι την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι περιοριστικοί όροι που πρέπει να τηρήσει ο Γ. Αγγέλου για να παραμείνει ελεύθερος είναι η καταβολή εγγύησης 400.000

ευρώ με ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί στους εννέα κατηγορουμένους που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από το ανακριτικό γραφείο για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Ζήση Κωνσταντίνου και Ράνια Καραπλιάνη, έδειχνε ενοχλημένος από την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας. Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μάλιστα των δημοσιογράφων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει έστω με μία λέξη, ενώ οι συνήγοροί του προανήγγειλαν ότι θα ακολουθήσει ενημέρωση με δελτίο Τύπου.

Αργά το βράδυ, οι δικηγόροι του Αγγέλου εγγράφως δήλωσαν ότι «η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο». Χαρακτηρίζουν δυσβάσταχτους τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον εντολέα τους, αγνοώντας την προσωπικότητα και την οικονομική του κατάσταση και καταλήγουν επισημαίνοντας: «Ο Γ. Αγγέλου είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή και με την απειλή δημοσιότητας».

Η πολύωρη απολογία του Γ. Αγγέλου, «νούμερο 2« στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, επιχειρήθηκε πάντως με κάθε τρόπο να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το... ραντεβού του με την εφέτη-ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού όχι μόνο δεν επιβεβαιωνόταν από δικαστικές πηγές, αλλά ακόμα και όταν πέρασε το κατώφλι του Εφετείου ως κατηγορούμενος έγιναν προσπάθειες να μη γίνει γνωστό ότι είχε φτάσει πλέον η ώρα της απολογίας του. Κατά τη διάρκεια μάλιστα που ο κατηγορούμενος έδινε εξηγήσεις στην ανακρίτρια, ένας εκ των συνοδών του αναζητούσε να βρει ποια έξοδος του κτιρίου ήταν η πλέον... ασφαλής για εκείνον, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν σπεύσει.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΗΓΕ ΚΡΥΦΑ
στην ανακρίτρια και φεύγοντας ενοχλημένος από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσής του αρνήθηκε να απαντήσει έστω με μία λέξη...
πηγή ΤΑΝΕΑ