30 Ιουνίου 2010

τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ναυτιλιακού Μεταφορικού Συνεταιρισμού CRETAN LINES.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-6-2010

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27-6-2010, με ιδιαίτερη επιτυχία, η 1η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Ναυτιλιακού Μεταφορικού Συνεταιρισμού CRETAN LINES.
Στη Συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό οι προσκεκλημένοι Νομάρχης και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ.κ. Παπαδάκης και Μαρινάκης αντίστοιχα, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Οργανισμών και Φορέων. Ο Βουλευτής κ. Μ. Όθωνας προσήλθε και άσκησε όπως και ο κ. Μαρινάκης το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ όσοι προσκεκλημένοι δεν προσήλθαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλαν γραπτό χαιρετισμό. Τα μέλη που προσήλθαν και άσκησαν επίσης το εκλογικό τους δικαίωμα, έφθασαν συνολικά τα 233.
Η απερχόμενη Προσωρινή Διοίκηση έκανε Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων και όλοι οι ομιλητές αφενός επικρότησαν την Δημιουργία και λειτουργία του Συνεταιρισμού ως απαραίτητου εργαλείου για την επίτευξη του στόχου, αφετέρου τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε με συγκεκριμένο, συντονισμένο και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, να προκύψει το συντομότερο δυνατό το επιθυμητό αποτέλεσμα της ακτοπλοϊκής επανασύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε στη συνέχεια με μυστική ψηφοφορία, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό με 183 ΝΑΙ.
Η Συνέλευση συνεχίστηκε με εισηγήσεις, συζητήσεις και αποφάσεις των υπολοίπων θεμάτων και συγκεκριμένα:
-Ψηφίστηκαν και αποφασίστηκαν οι τροποποιήσεις Καταστατικού και η μείωση της αξίας μερίδας στα 100 Ευρώ. Αποφασίστηκε επίσης η τιμητική Συμμετοχή με δικαίωμα λόγου, σε όλες τις Συνεδριάσεις του Δ.Σ., όλων των εκλεγμένων Βουλευτών, Δημάρχων και Νομάρχη ή αντίστοιχο αξίωμα σχεδίου «Καλλικράτη»
- Αποφασίστηκε ομόφωνα η εξουσιοδότηση Διοικητικού Συμβουλίου για την αγορά, η συνεκμετάλλευση πλοίου, η την συμμετοχή του Συνεταιρισμού σε κοινοπραξία εκμετάλλευσης πλοίου που θα δρομολογηθεί στη γραμμή ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ.
- Ορίστηκε ομόφωνα το Συνεταιριστικό Κεφάλαιο του Συνεταιρισμού στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ.
- Ορίστηκε επίσης ομόφωνα επίτιμος Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ο απερχόμενος Πρόεδρος του, κ. Μ. Μανωλακάκης.
- Τέλος, παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες εκλογής των οργάνων του Συνεταιρισμού από την εκλεγμένη 3μελή Εφορευτική επιτοπή και εκλέχθηκαν κατά σειρά επιτυχίας οι παρακάτω : Για το Διοικητικό Συμβούλιο οι ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ Γ., ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ Ο., ΠΕΡΑΚΗΣ Μ., ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ Γ., ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ., ΠΑΓΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤ., ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Μ., ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ν., ΑΛΕΞΑΚΗΣ Γ., ΠΟΛΟΠΕΤΡΑΚΗΣ Κ. & ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ Ν. Αναπληρωματικοί : ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ Λ., ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ Ν. & ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤ.
Για το Εποπτικό οι : ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗΣ Χ., ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Γ., ΜΑΚΕΔΑΚΗΣ Γ., ΠΑΛΑΣΣΗΣ Ν., & ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Θ. Αναπλ/κός ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΛ. Αντιπρόσωποι Οργανώσεων οι : ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ Γ., ΠΕΡΑΚΗΣ Μ., ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗΣ Χ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Γ.
Τα νέα εκλεγμένα όργανα θα συνέλθουν σύμφωνα με το Καταστατικό εντός 5 ημερών, για τη συγκρότηση τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ