6 Ιουνίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ:Υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaZRttb8RTz79v8AJnyigVHp96BaPmx3W1D1X6kx4Jke5P7sYK8kHPrLT_LS_cehPItNeKRj_nApxPeYDFGjhKry5I6FtRWop8vIGVGw4PvAnuLTWSCKrxe368-uxpOj_nBqqr9ssL7e6_/s400/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%A3+%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpgΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Νίκος Κατρακάζος σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Σάμου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Βαθέος.

θα διασαφηνίσει ότι θα φθάσει μέχρι το τέλος την υποψηφιότητά του μέχρι τον δεύτερο γύρο και με τίποτε δεν θα κάνει πίσω στην κάθοδό του για την διεκδίκηση του πρώτου Δήμαρχου Σάμου .


Στόχος του θα πει ,θα είναι η ανάπτυξη της Σάμου με ατμομηχανή τον τουρισμό και την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Ο Νίκος Κατρακάζος εκτός των άλλων θα ανακοινώσει τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του και το όραμα του για έναν Δήμο ανοικτό στους πολίτες, δίκαιο, με διαφανείς διαδικασίες, με νέες σχέσεις με τον δημότη και τους νέους ανθρώπους.

'Όραμα του θα είναι ένας Δήμος ανοικτός σε όλους τους πολίτες, με ισονομία και δικαιοσύνη.

Ο νέος Δήμος κατά την άποψή του Νίκου του Κατρακάζου , φέρνει προοπτικές αλλά κρύβει και κινδύνους, και έχει πρωτόγνωρο μέγεθος για τα δεδομένα του νησιού.


θα επισημάνει ότι Ο Δήμος θα πρέπει να οργανωθεί και να διοικηθεί από την αρχή σωστά, με βάση τα νέα δεδομένα, τις νέες και παλιές αρμοδιότητες και τότε μόνο, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στον τόπο και τη βελτίωση στη ζωή των κατοίκων του.



Χαρακτηριστικά θα τονίσει τις βασικές αρχές τις λειτουργίας του Δήμου:

Η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.


Κανένας πολίτης δεν θα χρειάζεται μέσον ή γνωριμία για να ζητήσει οποιοδήποτε νόμιμο και δίκαιο.


Δεν θα υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.



Ο νέος Δήμος θα είναι πραγματικός Δήμος Σάμου .


Ο Δήμος και ο Δήμαρχος θα είναι παρόν σε όλες τις περιοχές του νησιού.


Καμιά περιοχή, καμιά πόλη, κανένα χωριό δεν πρόκειται να νιώσει εγκαταλελειμμένο.


Ο Δήμος θα είναι για όλους.

Ιδιαίτερα θα καλέσει τη νέα γενιά, που πολλές φορές αρνείται να συμμετάσχει στα κοινά, θα τους καλέσει να σκεφτούν ότι με την αποχή τους επιτρέπουν σε ιδιοτελείς και σε συμφέροντα να επηρεάζουν την πορεία του τόπου.


Ο ίδιος πιστεύει ότι:

Οι Νέοι άνθρωποι με την συμμετοχή τους μπορούν να ανατρέψουν κατεστημένες καταστάσεις.

Και μαζί τους Θα δώσει τη μάχη για να ανανεωθεί βαθιά η τοπική πολιτική ζωή.