Σήμερα στο Ραδιόφωνο 2000fm της Σάμου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Πασόκ της Σάμου κ.Μανόλης Βασιλειάς μεταξύ των άλλων είπε ότι ο κ.Κάρλας δεν είναι μέλος του Πασόκ και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αυτοπροταθεί στις υποψηφιότητες για τους Δημάρχους.
Επειδή μας έχουν δημιουργηθεί ορισμένα ερωτηματικά ανατρέξαμε πρώτα στο Βιογραφικό του κ.Κάρλα και εκεί είδαμε ότι έχει αποδεσμευτεί οργανωτικά από το Πασόκ το 1984.
Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπήκαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πασόκ και εκεί διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο δεν είχε αποχωρήσει ο κ Κάρλας αλλά συμμετείχε στον τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μάλιστα φαίνεται ότι είναι και επικεφαλής ομάδας εργασίας του τομέα.
Αναζητώντας ακόμα περισσότερες πληροφορίες ανατρέξαμε στο καταστατικό του Πασόκ Άρθρο 40 παρ 2 και διαπιστώσαμε ότι :
Στους Τομείς Πολιτικής και Δράσης συμμετέχουν με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών και στελέχη του Κινήματος
Τι σημαίνει αυτό;σημαίνει ότι ο ο Νομάρχης Σάμου Μ.Κάρλας είναι οργανωμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ισχυρίζεται στο Βιογραφικό του ότι δηλ έχει αποχωρήσει οργανωτικά δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα
Ρωτάμε λοιπόν τον Γραμματέα της Νομαρχιακής του Πασόκ να μας πει τι ισχύει;είναι η δεν είναι στέλεχος του κινήματος ο κ.Κάρλας;
Πώς γίνεται και εμφανίζεται το όνομα του ως υπεύθυνος επικεφαλής ομάδας εργασίας;
Βιογραφικό από την ιστοσελίδα του κ.Κάρλα
ΚΑΡΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
Γεννήθηκε στο Μαραθόκαμπο Σάμου το 1949.
Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Κυριακής και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Μαραθοκάμπου
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975), έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας (1983) και Διδακτορικό Δίπλωμα (1987) με εξειδίκευση στη Διαβητολογία (1988).
Στα φοιτητικά του χρόνια χρημάτισε εκλεγμένος πρόεδρος του Μορφωτικού Τομέα της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και πρώτος προσωρινός πρόεδρος του Συλλόγου Σαμίων Φοιτητών Αθήνας στην μεταπολίτευση.
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Έφεδρος Ανθυπίατρος (1975-78).
Υπηρέτησε από το 1983 στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σάμου, ως Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής ( Ιατρός ΕΣΥ) μέχρι το 2002, οπότε έλαβε την προβλεπόμενη από το νόμο ειδική άδεια για να ασκήσει το λειτούργημα του Νομάρχη.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου (1985-1989) και μέλος του Δ.Σ. το 1993-1994.
Έχει θητεύσει ως πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του 1ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ Πεντέλης κατά το διάστημα 1980-1983 (ΕΙΝΑΠ), ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, της Επιστημονικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Σάμου.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1979 διετέλεσε υπεύθυνος Οργανωτικού και Διαφώτισης σε διάφορες οργανώσεις. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου μέχρι το 1984, οπότε αποδεσμεύτηκε οργανωτικά. Έκτοτε λειτουργεί αυτόνομα στην ευρύτερη παράταξη του πολιτικού αυτού χώρου.
Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1984 ως Κοινοτικός Σύμβουλος Μαραθοκάμπου επί οκτώ έτη, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 1986 μέχρι το 1994, και ως γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) κατά το διάστημα 1990-1994.
Χρημάτισε εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για δυο συνεχόμενες τετραετίες (1995-2002). Την πρώτη τετραετία 1995-1998 ήταν μέλος της Τεχνικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ν.Σ.
Εκλέχτηκε Νομάρχης τον Οκτώβριο του 2002, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη για το Μέλλον της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων».
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Διαμαντίδου, καθηγήτρια φιλόλογο από το Μαραθόκαμπο και διαμένουν στην πόλη της Σάμου. Έχουν δυο παιδιά, τον Επαμεινώνδα, φοιτητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και την Γραμματική, φοιτήτρια του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.
-------------------------------------
Σύνθεση Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Πολιτικός Εκπρόσωπος: Τσουρή Ελπίδα
Γραμματέας: Καρύδης Δημήτρης
Εισηγητής ΚΤΕ: Ζωίδης Νικόλαος
Καλούδης Γιώργος: Μέλος ΕΣ
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης: Μέλος ΕΣ, Σύνδεσμος με τον Τομέα Επικοινωνίας
Αραβανής Κώστας: Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας
Γεωργάτος Διονύσης: Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας
Κάρλας Μανώλης: Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας
Μαχαιρίδης Γιάννης: Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας
Μπάιλας Δημήτρης: Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Νησιωτικής Πολιτικής
Λεκάκου Μαρία: Σύνδεσμος Προγράμματος
Αλεβίζος Γιώργος: Μέλος Γραμματείας
Λαμπρινούδης Πολύδωρος: Μέλος Γραμματείας
Μαρουλάκης Γεώργιος: Μέλος Γραμματείας
Τζανάτος Ερνέστος: Μέλος Γραμματείας
Ζαχαρόπουλος Βασίλης: Σύνδεσμος με τον Τομέα Επιμόρφωσης
Ντεντιδάκη Έλλη: Σύνδεσμος με Επιτροπή Διαδικτύου
-------------------------------------------------------------
Καταστατικό του ΠασόκΆρθρο 40 Τομείς Πολιτικής και Τομείς Δράσης
1. Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου συγκροτούνται Τομείς Πολιτικής και Τομείς Δράσης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Συμβουλίου.
2. Στους Τομείς Πολιτικής και Δράσης συμμετέχουν με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τα μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών και στελέχη του Κινήματος.
3. Η λειτουργία τους εξειδικεύεται σε Κανονισμό Λειτουργίας.
4. Όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Η διάταξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου γίνεται από το Πολιτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Γραμματέα του Κινήματος.
5. Με απόφαση του Προέδρου ή του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτούνται Επιτροπή Προγράμματος, καθώς και Ειδικές Επιτροπές με τη συμμετοχή μελών του Εθνικού Συμβουλίου και στελεχών με ιδιαίτερη εμπειρία.
6. Η λειτουργία του Κινήματος υποστηρίζεται διοικητικά με ευθύνη του Γενικού Διευθυντή. Τα σχετικά θέματα ρυθμίζονται με Κανονισμό Λειτουργίας.