30 Ιουνίου 2010

Αη Στράτης-Πράσινο Νησί

Στη σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αη Στράτης-Πράσινο Νησί», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιουνίου, στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη παρουσία και του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκου Σηφουνάκη, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο πρόεδρος του Αγίου Ευστρατίου κ. Χαράλαμπος Μακρής, εκπρόσωπος του ΚΑΠΕ και ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη συνέχεια, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η κ. Θεολογίτου είχε συνεργασία για την διερεύνηση των συνθηκών σχετικά με την προκήρυξη εκμίσθωσης των Γεωθερμικών Πεδίων που υπάρχουν στους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κ. Θεολογίτου είχε συναντήσεις σχετικά με την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου Jeremie. Τέλος, η κ. Θεολογίτου επισκέφτηκε και το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όπου είχε συνεργασία για διάφορα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.