23 Ιουνίου 2010

Την ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα. Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διευθετηθεί αυτές οι εκκρεμότητες, γι' αυτό το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Βρούτσης: Αναμένουμε την Αναλογιστική Μελέτη

Επικρίσεις για τη στάση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό διατυπώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, καθώς όπως αναφέρει δεν έχει παραδοθεί στη Βουλή η αναλογιστική μελέτη που έχει συνταχθεί παρά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Ο κ. Βρούτσης είχε ζητήσει να κατατεθεί η αναλογιστική μελέτη πριν έλθει προς συζήτηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να την παραδώσει, διαφορετικά όπως αναφέρει δεν έχει νόημα η δημόσια διαβούλευση και ο κοινοβουλευτικός διάλογος.

«Η Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί εταίροι και ο ελληνικός λαός ακόμη περιμένουν την Αναλογιστική Μελέτη, στην οποία υποτίθεται ότι στηρίχθηκε η επεξεργασία του Ασφαλιστικού και κυρίως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το Μηχανισμό Στήριξης. Την αγωνία και το θυμό των συμπολιτών μας για τις δυσάρεστες ρυθμίσεις που προωθούνται, δεν μπορούν να εξευμενίσουν οι επικοινωνιακές πρακτικές, στις οποίες επιδίδεται συστηματικά η κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό» τονίζει ο κ. Βρούτσης και συμπληρώνει:

«Απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση, έγκυρη πληροφόρηση, συνεπής κοινοβουλευτική διαδικασία, διαφάνεια στους χειρισμούς του κορυφαίου κοινωνικού ζητήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Πατρίδα μας. Μόνο τότε έχει νόημα, η δημόσια διαβούλευση και ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα είναι, για άλλη μια φορά, εκτεθειμένη και υπόλογη για ασυνέπεια, προχειρότητα και κοινοβουλευτική αταξία» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ