25 Ιουνίου 2010

Δράσεις προβολής και διαφήμισης για τη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος 2009 – Ιούνιος 2010


δελτιο τυπου

Θέμα: Δράσεις προβολησ και διαφημισησ για τη χρονικη περιοδο σεπτεμβριοσ 2009 – ιουνιοσ 2010

Η Δ/νση Τουρισμού – Πολιτισμού Ν.Α. Σάμου σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής σε ότι αφορά τη διαφήμιση και προβολή των νησιών μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2009 και ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου 2010.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

· Hellenic Sun Editions: Ολοσέλιδη καταχώρηση αγγλική και γερμανική και συμμετοχή με πολλαπλάσιες σελίδες οθόνες στο CRROM που τις συνοδεύει και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

· Περιοδικό «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ 2009»,διαφημιστική καταχώρηση σαλόνι και δώρο μια ολοσέλιδη καταχώρηση ΙΚΑΡΙΑ – ΦΟΥΡΝΟΙ σε ειδικό τεύχος με αφιέρωμα ΠΑΡΑΛΙΕΣ

· Hellenic Sun Editions «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»: δισέλιδες καταχωρήσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

· «ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2009» ολοσέλιδη καταχώρηση, εμφάνιση στην ανανεωμένη ηλεκτρονική ιστοσελίδα του περιοδικού, εμφάνιση στην ιστοσελίδα www.in.gr. (επισκεψιμότητα 200.000 χρήστες).

· Ειδικό Αφιέρωμα ΤΑΞΙΔΙΑ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία ((ΤΙΡΑΖ 230.000 ΤΕΥΧΗ)

· Περιοδικό Go Travel (Θεσσαλονίκη), διαφημιστική καταχώριση σε σαλόνι και ειδικό αφιέρωμα στον Νομό Σάμου καθώς και banner στο τουριστικό portal του περιοδικού με ειδικό link στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου. (το περιοδικό διανέμεται δωρεάν)

· Περιοδικό VOYAGER ολοσέλιδη καταχώρηση (μέση κυκλοφορία 20.000 τεύχη πανελλαδικά, αναγνώστες 81.000) και δώρο δισέλιδο αφιέρωμα

· Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Θεσσαλονίκη) Καταχώρηση ειδικό ένθετο SUNDAY.

· Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ στο ένθετο ΖΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ολοσέλιδη καταχώρηση

· Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ολοσέλιδη καταχώρηση σε θεματικό τεύχος ΔΙΑΚΟΠΕΣ (κυκλοφορία: 110.000 τεύχη)

· Περιοδικό NATIONAL GEOGRAPHIC ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ολοσέλιδη καταχώρηση

· Περιοδικό ΒΑΘΥ ΓΑΛΑΖΙΟ, διαφημιστική καταχώρηση σαλόνι και εξασέλιδο αφιέρωμα. Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν στα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού, σε όλες τις πτήσεις της Ολυμπιακής, στο lounge της Ολυμπιακής.

· Περιοδικό Tourist Flash (Αγγλόφωνο – Γερμανόφωνο). Διανέμεται δωρεάν σε ΕΟΤ και τουριστικές εκθέσεις.

· Περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ολοσέλιδη καταχώριση και δωρεαν αφιέρωμα στους Φούρνους

· Στa διαφημιστικά περιοδικά των Kυπριακών τουριστικών πρακτορείων ROYAL HOLIDAYS και TOP KINISIS με ολοσέλιδες καταχωρήσεις

· Περιοδικό Passport , ολοσέλιδη καταχώρηση

· Περιοδικό Bella Europa, ολοσέλιδη καταχώρηση (Ιταλία)

· Περιοδικό GRAND TOUR MAGAZINE DE AGOSTINI, ολοσέλιδη καταχώρηση (Ιταλία)

Την επιμέλεια των διαφημιστικών μακετών την έχει η Δ/νση Τουρισμού – Πολιτισμού της Ν.Α Σάμου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Διοργάνωση, επιμέλεια, συμμετοχή και αποστολή υλικού (έντυπα, κρασιά, κεραμικά) στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη (Φιλοξένια 2009 & Summer Holidays 2010 σε συνεργασία με τον Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ.), Λουγκάνο Ελβετίας 2009, στη Σμύρνη (Travel Turkey 2009), στην Ουτρέχτη (Vakntiebeurs 2010), στη Βιέννη (Ferrien Messe 2010), το Ελσίνκι (Matka 2010 σε συνεργασία με τον Δήμο Πυθαγορείου)), τις Βρυξέλλες (Salon des Vacance 2010), το Μιλάνο (BIT 2010), στο Παρίσι (M.A.P. 2010), το Γκέτεμποργκ (TUR 2010) και τη Μόσχα( σε συνεργασία με τον Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ.) τον Μάρτιο 2010..

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου συμμετείχε με την αποστολή διαφημιστικού υλικού, τοπικών προϊόντων σε εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Βαρέζε της Ιταλίας, στο Κόμο και στη Ρώμη. Στις παραπάνω εκδηλώσεις η προβολή του Νομού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο προβολής VIAGGIOXTE το οποίο συναντήθηκε με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για την ενίσχυση της προβολής.

Ακόμη, με αποστολή υλικού και τοπικών προϊόντων η Ν.Α Σάμου συμμετείχε στο Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ 2010,στην Πανελλήνια Μαθητιάδα 2010 και στην παρουσίαση της λογοτεχνικής τριλογίας «Αγαπημένη μου Αργεντινή» η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31/5/2010. Υλικό εστάλη και στην εκδήλωση του Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο 2009.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα 1-4/2/2010 η Ν.Α Σάμου συμμετείχε στο 1ο Τουριστικό Road show της Ελλάδας στην Σκανδιναβία, το οποίο περιελάμβανε παρουσίαση του νομού στην Δανία, τη Σουηδία και Νορβηγία με αποστολή διαφημιστικού υλικού και τοπικών προϊόντων.

Εκδήλωση προβολής για τη Σάμο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market 2009 στο Λονδίνο κατά την τελετή υπογραφής της συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού

Παράλληλα, διαφημιστικό υλικό διανέμεται σε συνέδρια και συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη Σάμο από φορείς και σωματεία εκτός Νομού, καθώς και σε τουριστικά πρακτορεία της Σάμου και της Τουρκίας.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΥ