30 Μαΐου 2010

ΤΟ FIMOTRO ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...

http://fimotro.blogspot.com/2010/05/fimotro_29.html

Η πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη με αναφορές στο Fimotro για θέματα ηθικής τάξεως είναι γεγονός (για εμάς αναμενόμενο). Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, καταγγέλλει με ερώτησή στη Βουλή την πρόσληψη της νέας Γενικής Διευθύντριας Μαρίας Καρτελιά και...
υποστηρίζει, πως κακώς διορίστηκε μετά από διαγωνισμό "μαϊμού" στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.», αφού δεν είχε -είπε- παρά μόνο μικρή εμπειρία σε εταιρεία ειδών υγιεινής και την (εθελοντική;) εμπειρία της, στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παγκόσμια Δράση». Μάλιστα... προσλήφθηκε σε αυτή την ακριβοπληρωμένη θέση χωρίς να έχει ούτε εμπειρία, ούτε πτυχίο (είναι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Ο βουλευτής συνεχίζει τις καταγγελίες του λέγοντας ότι αυτή δεν είναι η πρώτη «εξυπηρέτηση» που έγινε από τη Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά η δεύτερη, αφού προηγήθηκε ο διορισμός στην ίδια υπηρεσία του κουμπάρου του Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη. Ο βουλευτής ζητάει να μάθει τόσο από την Τίνα Μπιρμπίλη όσο και από τον Γιάννη Ραγκούση με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της κυρίας Καρτελιά, ποια πρόσωπα συγκροτούσαν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων του συγκεκριμένου διαγωνισμού και, τέλος, σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές της γενικής διευθύντριας.
Το Fimotro, ενισχύει και βοηθάει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απαντώντας από σήμερα στις σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε και λέμε :
1. Δεν υπήρχε κανένα κριτήριο για την επιλογή της Μαρίας Καρτελιά. Απόδειξη αυτού είναι η προκήρυξη της θέσης της στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. Οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν ότι δεν αναφέρει ως προσόν το Α.Ε.Ι. (ή έστω το Τ.Ε.Ι.) αλλά αναφέρει αόριστα τη λέξη "πτυχίο". Επίσης από τους σχεδόν 20 υποψήφιους που προσήλθαν με βιογραφικά που θα ζήλευαν Υπουργοί, κάλεσαν τους μισούς, προφανώς για... ξεκάρφωμα. Όσο για την επίκληση της Τίνας, περί μεταπτυχιακού, πρόκειται περί...μούφας γιατί δεν παίρνεις Μεταπτυχιακό εάν δεν έχεις τελειώσει το Πανεπιστήμιο αλλά, το πολύ πολύ εάν έχεις τελειώσει ένα πληρωμένο ιδιωτικό κολλεγιάκι να πάρεις μία...μεταπτυχιακή βεβαίωση.
2. Τα πρόσωπα που συγκρότησαν την "Επιτροπή Αξιολόγησης" ήταν τρία μέλη του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο, δηλαδή ο Πρόεδρος Απόστολος Αρβανίτης, ο Γιάννης Σαβαλάνος και άλλος ένας. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι διαφώνησαν με την επιλογή Μπιρμπίλη και από την Κτηματολόγιο και από το ΥΠΕΚΑ και από το ΤΕΕ και από την Κυβέρνηση, πλην όμως εκείνη δεν έδωσε σημασία από ότι φάνηκε.
3. Το ποσό που θα λαμβάνει η Μαρία Καρτελιά είναι το ανώτατο ποσό αποδοχών που μπορεί να λαμβάνει κρατικός λειτουργός (δηλαδή όσο και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου) ήτοι 5.981,40 € το μήνα για την επόμενη τριετία.
Από εκεί και μετά, τα συμπεράσματα δικά σας...
Είναι φανερό ότι οι αστοχίες και οι ερασιτεχνισμοί, διαδέχονται η μία την άλλη. Επίσης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο ίδιος βουλευτής σύντομα θα ρωτήσει την Τίνα Μπιρμπίλη, πως η Κτηματολόγιο Α.Ε. προσέλαβε εκτός ΑΣΕΠ (μετά τον Νόμο αλλά και την διευκρινιστική εγκύκλιο Ραγκούση) τρεις εργαζόμενους με διετείς συμβάσεις και ποια είναι η άποψη του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επ' αυτού, καθώς και του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος επίσης ερωτάται για το ίδιο θέμα.
Θα επανέλθουμε.
ΥΓ1 Έλεγε ο Στράτος Διονυσίου..."κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς"..
ΥΓ2 Αγαπητή Τίνα, είναι απλό. Πηγαίνεις Google, βάζεις λέξεις - κλειδιά "Κτηματολόγιο+Fimotro+Μπιρμπίλη". Τα εκτυπώνεις όλα από την ημέρα που ανέλαβες Υπουργός και θα καταλάβεις πολλά. Δεν έχεις όμως και πολύ χρόνο...
ΥΓ3 Κυρία Γενική Διευθύντρια, Μαρία Καρτελιά, να ευλογείς το Θεό (της αναξιοκρατίας), που σε τέτοιες εποχές θα λάβεις σχεδόν 250.000 € στους επόμενους 36 μήνες. Αυτό θα πει...ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ"!