4 Μαΐου 2010

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ο Προϊστάμενος και το προσωπικό της ΥΠΑ Σάμου


Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ.Χρήστο Βούρο και το προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη Σάμο όπου με συντονισμένες ενέργειες τους και του Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Βαρδίκου κατάφεραν να μην οδηγηθεί στις δύσκολες αυτές στιγμές στη καταστροφή ο Τουρισμός του νησιού μας,με αποτέλεσμα την προσγείωση
αεροσκαφών charters με περισσότερους από 700 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω της απεργίας των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας. Για αντιληφθούμε τι γίνετε διαβάστε παρακάτω να δείτε τι έγινε στην Κεφαλλονιά


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τον τουρισμό του νησιού μας!!

charters_apergia.jpg

Απαγορεύτηκε η προσγείωση 8 (οχτώ) charters με περισσότερους από 1.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς λόγω της απεργίας των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα charters θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του...




11:00 Μόλις αποχώρησαν απο το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ο Νομάρχης και τουριστικές πράκτορες που περίμεναν σήμερα κόσμο. Οι εργαζόμενοι είναι ανένδοτοι. Το αεροδρομιο δεν θα λειτουργήσει.

Τα charters θα κατευθυνθούν στο Ακτιο και στη συνέχεια με πουλμαν και φερυ θα φθάσουν μετά τις 1 τα χαραματα στην Κεφαλονιά. Βλέπετε, δεν έρχονται όλα μαζί, το ένα θα περιμένει το άλλο ώστε να επιβιβαστουν όλοι οι τουρίστες σε πούλμαν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο, μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί και στην ανάγκη να δρομολογηθεί επιπλέον φερυ από Λευκάδα προς Φισκάρδο ώστε να μειωθεί όσο γίνεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Τα charters ερχονται απο Αγγλία και Ολλανδία.


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ : 9.30 πμ : Οι tour operators και ο Νομάρχης συνεχίζουν τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η άφιξη των charters θα γινόταν μετά τις 12.00 .

Σε περίπτωση που το αεροδρόμιο παραμείνει κλειστό, οι πτήσεις θα κατευθυνθούν στην Πρέβεζα και μετά θα έρθουν εδώ με πούλμαν μέσω Λευκάδας - Φισκάρδου.



Ανάστατο είναι όλο το νησί με τα σημερινά νέα. Εκεί που περιμέναμε σήμερα τους πρώτους τουρίστες σε Λάσση, Κατελείο και Σκάλα, τους στείλαμε πίσω!

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και αυτό της Σκιάθου ειναι τα δυο αεροδρόμια που σήμερα δεν επιτρέπουν κίνηση αεροσκαφών λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της πολιτικής αεροπορίας.

Παρά τις δραματικές και επίμονες προσπέθειες του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου, του Νομάρχη Διονύση Γεωργάτου, των tour operators, των επαγγελματιών του νησιού μας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέλεξαν και επιμένουν σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης.

Ο τουρισμός του νησιού κυριολεκτικά τινάζεται στον αέρα.

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας, ξέρουμε ότι εργάζονται σε σκληρές και εντατικές συνθήκες , αλλά υπάρχουν πολλές μορφές κινητοποίησης που είναι εξίσου αποτελεσματικές προκειμένου να διεκδικήσεις τα αιτήματά σου.

Χίλιοι περίπου άνθρωποι που θα επισκέφτονταν το νησί μας θα ταλαιπωρηθούν. Κάποιοι απο αυτούς θα πάνε σε άλλα αεροδρόμια και θα έρθουν με πούλμαν εδώ.

Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και κάθε μέρα θα δυσκολεύουν, επειδή ειναι ανάγκη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην λαίλαπα που ήρθε, μήπως είναι καιρός να σκεφτούν τα συνδικάτα και άλλες πρωτότυπες μορφές κινητοποιήσεων ;

Ερώτημα που πλανάται χρόνια στον αέρα για κάποιους ευαίσθητους κλάδους.. Αλλά τελικά επικρατεί η άποχη "να τιμωρήσουμε τους ευρωπαίους τουρίστες για αυτά που μας κάνουν οι Κυβερνήσεις τους"

Και γιατί δεν ναυλώνουμε μερικά charters να πάμε να τα πούμε ένα χεράκι στην Μέρκελ βρε παιδιά; Ο Γερμανός συνταξιούχος που ερχόταν σήμερα για διακοπές θα την πληρώσει;

Μάλλον για όλους ο εύκολος στόχος είναι ο αδύναμος στόχος..


http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=12797&Itemid=152