31 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΗΜΝΟΥ - ΡΟΔΟΥ


Η SKY στη θέση της Athens



TA ΕΝΝΕΑ δρομολόγια άγονης γραμμής που της είχαν ανατεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας «έχασε» η Athens Airways, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη από την ΥΠΑ, «λόγω μη εκπλήρωσης όρων της σύμβασης που είχε υπογράψει για την εκτέλεση των άγονων γραμμών».
Η αναστολή του δικαιώματος, η οποία ισχύει από την 1η Ιουνίου και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, αφορά την εκτέλεση των δρομολογίων που είχε αναλάβει πριν από δύο μήνες και έως το 2012 η εταιρεία έναντι συνολικού τιμήματος 4,481 εκατομμυρίων. Τα δρομολόγια ήταν από Αθήνα προς Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθο και Σκύρο και Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο - Ρόδο, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Ακτιο - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Σκύρο.
Ύστερα από την απόφαση της ΥΠΑ, τα συγκεκριμένα δρομολόγια από τον επόμενο μήνα δε θα εκτελούνται από την Athens Airways, αλλά θα μοιραστούν στις επιλαχούσες εταιρείες Olympic Air (τρεις προορισμοί), Aegean Airlines (ένας προορισμός) και Sky Express (πέντε προορισμοί). Συγκεκριμένα, η Aegean αναλαμβάνει το δρομολόγιο από και προς Ικαρία, η ΟΑ τα δρομολόγια από και προς Κύθηρα, Κάρπαθο και Σκιάθο και η Sky τα υπόλοιπα, όπως και αυτό της άγονης από Λήμνο μέχρι Ρόδο με τη Χίο ενδιάμεσο σταθμό.

πηγή εφημερίδα η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΙΟΥ