12 Μαΐου 2010

Τι διεκδικεί η Δωδ/νησος από τον “Καλλικράτη”

Οριστικοποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν αργά χθες το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι θέσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου, για το σχέδιο "Καλλικράτης".
Με το υπόμνημα που φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΤΕΔΚΔ Μιχάλη Κορδίνα, οι δήμαρχοι, ζητούν να γίνουν δεκτές οι θέσεις τις οποίες εκφράζουν τόσο για το χωροταξικό όσο και για τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Την ίδια ώρα σε όλη τη χώρα από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο εντείνονται οι διαμαρτυρίες των αυτοδιοικητικών που δεν επιθυμούν να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "Καλλικράτης".
Επισημαίνεται πως η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, έχει ζητήσει προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να διαβουλευθεί, με το υπουργείο Εσωτερικών για όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν στο συνέδριο που διεξήχθη πριν από λίγο καιρό.
Στην περιοχή μας πάντως, τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει, αφού οι δήμαρχοι που είναι αντίθετοι με τον "Καλλικράτη" δεν έχουν πεισθεί ότι η εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, θα φέρει την ... άνοιξη στην αυτοδιοίκηση. Οι μαύρες σημαίες που παραμένουν αναρτημένες στην Ιαλυσό, υποδηλώνουν πως ο αγώνας των δημάρχων δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η διοίκηση της ΤΕΔΚΔ από την άλλη πλευρά, είναι σε αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, για να καθορίσει εκ νέου τη στάση της.