10 Μαΐου 2010

Τα μικρά κόμματα είναι τα απόλυτα στηρίγματα του πολιτικού συστήματος..


Απόλυτα υπεύθυνοι, συνοδοιπόροι, αλλά και στηρίγματα του πολιτικού συστήματος είναι τα μικρότερα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ).
Σήμερα η Αριστερά και ιδιαίτερα το ΚΚΕ, καμώνεται ότι δεν θέλει τάχα να υπακούσει στο Σύνταγμα. Αναρωτιόμαστε, καλά σε ποιους απευθύνονται;
Υπενθυμίζουμε ότι την Άνοιξη του 2008, όλα τα μικρά κόμματα και ιδιαίτερα το ΚΚΕ, συνέργησαν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή της κ. Μπακογιάννη, του κ. Σουφλιά κ.λ.π. σε αναθεώρηση επουσιωδέστατων διατάξεων του Συντάγματος της χώρας και....

με τον τρόπο αυτό παγίδευσαν και φυλάκισαν τον ελληνικό λαό για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια (άρθρο 110 του Συντάγματος), ώστε να μην μπορούν να γίνουν κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να κρατήσουν ανοικτό το θέμα αυτό για πιο ουσιαστικές αλλαγές. Το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει ήδη στις 3-6-2008 σε σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Τα μικρά κόμματα στυλοβάτες του δικομματισμού.».
Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι το 1989 η Αριστερά συγκυβέρνησε δύο φορές με τα κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (κυβέρνηση, Τζανετάκη, κυβέρνηση Ζολώτα), χωρίς να βάλει ως όρο συνεργασίας τη θέσπιση της απλής αναλογικής, την οποία τότε θα επιτύγχανε, καθώς και την κατάργηση του επονείδιστου και αντιδημοκρατικού ορίου του 3%.
Τώρα της φταίει το Σύνταγμα. Τώρα η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο, αλλά ποιος την ακούει πλέον;;;
Αυτοακυρώθηκε ήδη.

Τώρα η χώρα μας μπαίνει σε βαθιά κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όλοι διαπιστώνουμε ότι απαιτούνται άμεσες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, προκειμένου να αλλάξει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε ως εδώ και όχι να συνεχίσει το ίδιο να κατασπαράξει και τα νέα κονδύλια από τα νέα κατοχικά δάνεια και πάλι σε βάρος μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς προανάγγειλε ότι θα θέσει θέματα συνταγματικής αναθεώρησης, αύριο κιόλας στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Η Αριστερά που δήθεν βάζει θέματα Συντάγματος θα λάμψει και πάλι δια της απουσίας της και δεν θα πάει να διεκδικήσει αλλαγές, όπως για παράδειγμα την απλή αναλογική, την κατάργηση του 3%, διάκριση εξουσιών, κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών κ.λ.π.
Αφού δεν τις πιστεύει και δεν τις θέλει αυτές τις αλλαγές, αλήθεια τι να διεκδικήσει;;
Το έχουμε γράψει ήδη ότι αυτή η κρίση θα είναι και το τέλος της Αριστεράς.

Ακόμα λοιπόν και αν, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, αποφασιστούν αλλαγές και αναθεώρηση του Συντάγματος, αυτές πλέον, με απόλυτη ευθύνη της Αριστεράς, θα γίνουν μετά το 2013, όταν θα έχουμε πλήρως εξαθλιωθεί και το "πουλί θα έχει πετάξει".

Εμείς λέμε:
Πριν εξαθλιωθούμε εντελώς και φτάσουμε σε σημείο κοινωνικής εξέγερσης, άμεσα τώρα δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός για την ανάγκη άμεσης αλλαγής του Συντάγματος.
Θυμηθείτε.
Αυτό το θέμα θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_7014.html#ixzz0nTHo1urq