«Έχουμε μία Κοινοτική Οδηγία που θα πρέπει να την ενσωματώσουμε στο εθνικό μας δίκαιο. Η Οδηγία δεν είναι Κανονισμός, που τον παίρνω, τον μεταφράζω αυτολεξεί και είναι νόμος του ελληνικού κράτους. Η Οδηγία δείχνει στόχο που πρέπει να επιτευχθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Η Οδηγία δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία κάποια πράγματα να αλλάξουν, να τροποποιηθούν, να διευκρινιστούν, να ξεκαθαριστούν, με βάση και τις εθνικές ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες. Οι κύριοι, όμως, της Κυβέρνησης επέδειξαν έναν επαίσχυντο ραγιαδισμό. Πήραν αυτούσια την Οδηγία, τη μετέφρασαν όπως ακριβώς ήταν και μας την έφεραν σήμερα εδώ. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν είναι Κόμμα ραγιάδων. Θα δώσουμε αγώνα για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια», τόνισε, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριος Ροντούλης.
Στην συνέχεια της ομιλίας του, που αναφερόταν στην ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας για την απελευθέρωση των υπηρεσιών (οδηγία Μπολκενστάϊν), ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι αντίθετος στην εφαρμογή της οδηγίας, όπως προτείνεται από το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τρεις θεμελιώδεις λόγους:
Πρώτον, έρχεται σε μια οικονομική συγκυρία, που είναι ιδιαιτέρως αρνητική για το παραγωγικό δυναμικό και για τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας που βιώνει μία τρομακτική κρίση ρευστότητας, η οποία οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε διόγκωση της ανεργίας.
Δεύτερον, ήδη ασκείται και μια δεύτερη πίεση εδώ και χρόνια επί του ντόπιου παραγωγικού δυναμικού της χώρας από τις ακατάσχετες ροές λαθρομεταναστών. Ιδίως το ανειδίκευτο ελληνικό εργατικό δυναμικό εξωθείται εκτός της αγοράς εργασίας λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.
Τρίτον, εάν μία πολυεθνική προσφύγει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, και επικαλεστεί την αρχή της ελεύθερης κίνησης εντός του κοινοτικού χώρου, τότε η πολυεθνική αυτή θα δικαιωθεί και δεν θα ισχύουν ούτε το ποινικό δίκαιο, ούτε το εργατικό δίκαιο, ούτε τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα, ούτε οι διατάξεις του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, εθνικές και κοινοτικές, ιδίως αυτές που αναφέρονται στην προστασία του καταναλωτή, ούτε οι εθνικές διατάξεις περί απασχόλησης, που περιλαμβάνονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Συνεπώς, η Οδηγία αυτή αποτελεί την ταφόπλακα για τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας».