Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου στην έκθεση της Μόσχας για τα συμφέροντα των συμπατριωτών του και ο Νομάρχης Σάμου στα πανηγύρια των μελετών της ναυπηγικής τέχνης και στα <<γαμοσταυρίδια >>του που ακούγονται σε ολόκληρη τη Νομαρχία...λόγια λόγια λόγια....σιγά μη σκίσουμε το καλτσόν!!!!!!
...
Σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποιεί ο νομάρχης Δωδεκανήσου στη Μόσχα, με αποκλειστικό σκοπό και στόχο τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων για μετρήσιμη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την ρωσική αγορά προς τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.
Τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη δέχτηκε χθες (Τρίτη) ο Υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής κυβερνήτης της Μόσχας Georgi Muratov, ο οποίος δήλωσε φιλέλληνας (μιλάει πολύ καλά ελληνικά) και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για περαιτέρω συνεργασία προς όφελος και των δύο πλευρών.
Στη συνέχεια, ο νομάρχης συναντήθηκε με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Μόσχα Γιάννη Πλώτα, και υποδέχτηκαν μαζί την υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η έκδοση της «βίζας», για την οποία – όπως τονίστηκε - με εντολή του Πρωθυπουργού εξετάζονται όλοι οι τρόποι απλοποίησης, διευκόλυνσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, που συχνά αποδεικνύονται περίπλοκες και περιοριστικές για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας.
Με τον Έλληνα Πρόξενο κ. Πλώτα ο νομάρχης συζήτησε όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, σημειώνοντας τη συνεχώς αυξανόμενη ροή τουριστών από τη Ρωσία προς τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις, φέτος αναμένεται τουλάχιστον σταθεροποίηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ρόδο, μέγεθος που μπορεί να πολλαπλασιαστεί αν βρεθεί λύση στο θέμα της «βίζας».
Θέμα που, όπως υπογραμμίστηκε, αντιμετώπισε επιτυχώς η Τουρκία, με αποτέλεσμα να υποδέχεται ένα ισχυρό ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία, με τις αφίξεις στα ανταγωνιστικά προς την Ρόδο απέναντι παράλια να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Φυσικά, από τη συζήτηση δεν αγνοήθηκαν οι περιορισμοί στο πλαίσιο της συνθήκης «Σένγκεν», κάτι που επιβάλλει μια σοβαρή θεώρηση του όλου προβλήματος.
Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση που έγινε με την Υπουργό Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου και τον κ. Πλώτα, συζητήθηκαν συνολικά οι προοπτικές σε σχέση με την αγορά της Ρωσίας, στην οποία η Ελλάδα θα δώσει ιδιαίτερη έμφασηφέτος μέσω του ΕΟΤ.
Τιμήθηκε
ο νομάρχης
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης έθεσε επίσης το θέμα της διευκόλυνσης των Ρώσων φοιτητών από την Τουριστική Ακαδημία Μόσχας στην Ρόδο για να κάνουν την πρακτική τους σε ξενοδοχεία του νησιού και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πέρσι.
Ο Γενικός Πρόξενος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα προσωπικά, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Στη συνέχεια, στην Διεθνή Ακαδημία Τουρισμού, τον νομάρχη υποδέχτηκαν τα στελέχη της ακαδημίας και ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής τουρισμού Vladimir Zhidkikh, που μαζί με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη τιμήθηκαν για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προαγωγή της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.
Ο νομάρχης είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους σπουδαστές της Ακαδημίας και να τους διαβεβαιώσει για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.
Στη Δωδεκανησιακή βραδιά που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, ο Γιάννης Μαχαιρίδης περιέγραψε το προφίλ των νησιών μας, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν συνταγές της Δωδεκανήσου από ροδίτη μάγειρα και προϊόντα (κρασιά κλπ) της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σημαντικοί παράγοντες της Ρωσίας, στελέχη μεγάλων τουριστικών γραφείων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των τουρ οπερέητορ της χώρας, κ. Pavlovits.
Όπως είπε ο κ. Μαχαιρίδης, στόχος μας είναι, με συστηματική δουλειά, ένας στους τέσσερις επισκέπτες των Δωδεκανήσων να προέρχεται από την Ρωσία.
Επιπλέον, μετά από πρόσκληση του νομάρχη, θα επισκεφθεί τον Μάιο την περιοχή μας αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ανω Βουλής, με εκπροσώπους από τρεις σημαντικές περιφέρειες της Ρωσίας.
Σήμερα (Τετάρτη) πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της ΜΙΤΤ με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, όπου ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχίας προβάλλει όλα τα νησιά μας με πλούσιο υλικό.
Το βράδυ ο νομάρχης θα παραστεί σε επίσημη δεξίωση στην Ελληνική πρεσβεία.