17 Μαρτίου 2010

Απάντηση Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου στο δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της ΝΔ με τίτλο «Περί υποκρισίας και πατριδογνωσίας»


Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος

Βουλευτής Ν. Σάμου


Αθήνα, 16 Mαρτίου 2010



Είναι πάρα πολλά τα σημεία του δελτίου Τύπου της ΝΟΔΕ τα οποία θα μπορούσα να σχολιάσω και να δώσω απαντήσεις. Θα περιοριστώ σε τέσσερα:
A) Η δεύτερη παράγραφος και κυρίως το 1ο εδάφιό της «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα οφείλει να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε πλήθος αλλοδαπών που αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας, παράνομα οι περισσότεροι εξ αυτών…» είναι ανακριβές και παραπλανητικό και αποκαλύπτει την άγνοια ή τη σκοπιμότητα του συντάκτη του κειμένου. Δεν χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια στο πλήθος των αλλοδαπών που παράνομα και αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας. Για όλους αυτούς δεν αλλάζει απολύτως τίποτα από όσα μέχρι τώρα ισχύουν. Η Ελληνική Ιθαγένεια χορηγείται μόνο στα παιδιά των, για 5 συνεχή χρόνια, νόμιμα διαμενόντων αλλοδαπών ή στα παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον για 6 χρόνια σε ελληνικά σχολεία εφ’ όσον βέβαια το επιθυμούν οι γονείς τους ή τα ίδια αφού συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια. Υπολογίζονται σε 570.000 οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες.
Β) Το δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ υποβάλλει το ερώτημα: «Ποιος είναι ο λόγος να το κάνουμε αυτό σήμερα;» Η απάντηση είναι απλή. Το κάνουμε σήμερα γιατί το θέμα δεν είναι από αυτά που μπορείς να «κρύψεις κάτω από το χαλί». Είναι κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό και το είχαμε συμπεριλάβει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Γ) Ο συντάκτης του κειμένου ανακαλύπτει ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τώρα για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αλλοδαποί που θα αποκτήσουν την Ιθαγένεια. Εδώ ο συντάκτης αποκαλύπτει πέρα από την άγνοιά του και τη σύγχυσή του γιατί ακόμα δεν ψηφίζουν τα παιδιά που θα αποκτήσουν την Ιθαγένεια. Αντιθέτως, θα ψηφίσουν, αν το ζητήσουν και γραφτούν στους ειδικούς καταλόγους όσοι εκ των 266.000 νόμιμων μεταναστών το επιθυμούν. Μεταξύ των παραπάνω είναι και 160.000 ομογενείς, δηλαδή Έλληνες..
Δ) Στην τελευταία παράγραφο, ο συντάκτης του δελτίου Τύπου απευθυνόμενος σε μένα αναφέρει: «χάσατε μια μεγάλη, μοναδική θα λέγαμε, ευκαιρία να αναδείξετε τα τεράστια και σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα μετανάστευση στο νησί μας και να αναφέρετε το παράδειγμα του νομού μας όπου η ίδρυση του Κέντρου Φιλοξενίας των Μεταναστών δεν είχε τελικά το αποτέλεσμα που αναμενόταν, αλλά λειτούργησε ως πόλος έλξης λαθρομεταναστών». Τα παραπάνω, υποκριτικά και ανιστόρητα, με υποχρεώνουν να του θυμίσω ότι:
 Τα σύνορα της χώρας μας άνοιξαν το 1991 όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Σαμαράς. Τότε γέμισε η Ελλάδα από χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς διατυπώσεις, χωρίς χαρτιά.
 H τελευταία από τις μαζικές μονιμοποιήσεις οικονομικών μεταναστών άρχισε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2007 από την Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και νομιμοποίησε 150.000!
 Το κέντρο Φιλοξενίας των Μεταναστών το ίδρυσε και το κατασκεύασε στη Σάμο η ΝΔ. Το επισκέφτηκε υπουργός της και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός ο οποίος μόνο γι’ αυτό επισκέφτηκε το νησί μας αδιαφορώντας για όλους εμάς.




ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΔΕ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 16 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Περί υποκρισίας και πατριδογνωσίας...

Ενώ η χώρα διέρχεται μία από τις κρισιμότερες ιστορικά περιόδους της, κυρίως εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, στη Βουλή συζητήθηκε και ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. για την χορήγηση σε αλλοδαπούς της Ελληνικής Ιθαγένειας. Στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο το λόγο έλαβε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας κ.Βαρδίκος.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα οφείλει να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε πλήθος αλλοδαπών που αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας, παράνομα οι περισσότεροι εξ αυτών, με το βασικό επιχείρημα ότι και οι Έλληνες κατά το παρελθόν υπήρξαν και αυτοί μετανάστες, και ως εκ τούτου έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια.

Σαφώς και ως λαός που σέβεται την ιστορία του και που τον χαρακτηρίζουν ανθρώπινες ευαισθησίες έχουμε την αυτονόητη υποχρέωση της φιλοξενίας και του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών. Σαφώς και δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να χορηγήσουμε την Ελληνική Ιθαγένεια.

Τα ερωτήματα που διατυπώνουν οι πολίτες στην πλειοψηφία τους ανεξαρτήτως παρατάξεων, είναι πολύ απλά και απευθύνονται στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον μοναδικό Βουλευτή του Νομού μας κ. Πυθαγόρα.Βαρδίκο,που συμβαίνει να είναι Βουλευτής της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας αλλά και ομιλητής στη Βουλή υποστηρίζοντας το Νομοσχέδιο:

1. Ποιός είναι ο λόγος να το κάνουμε αυτό σήμερα;

2. Μέσα στην οικονομική καταιγίδα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός ποια η σκοπιμότητα εξυπηρετεί σήμερα η ψήφισή του;

Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το Ν/Σ. Οι αλλοδαποί που θα αποκτήσουν την ιθαγένεια θα ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό άραγε είναι το πρόβλημα για την χώρα μας κύριοι της Κυβέρνησης και κεουλευτά την συγκεκριμένη περίοδο;

Γι’αυτό θεωρείτε το Ν/Σ πατριωτικό;

Μάλλον πολιτική καπηλεία είναι να εκμεταλλεύεται κάποια παράταξη καιροσκοπικά την προσωρινή -λόγω συγκυριών- αμηχανία του λαού για να επιτύχει τις εκλογικές της μηχανορραφίες.

Κε. Βουλευτά κατά την συζήτηση στη Βουλή του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου χάσατε μια μεγάλη, μοναδική θα λέγαμε, ευκαιρία να αναδείξετε τα τεράστια και σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα μετανάστευση στο νησί μας και να αναφέρετε το παράδειγμα του νομού μας, όπου η ίδρυση του Κέντρου Φιλοξενίας των Μεταναστών δεν είχε τελικά το αποτέλεσμα που αναμενόταν, αλλά λειτούργησε ως πόλος έλξης λαθρομεταναστών, όπως ακριβώς θα λειτουργήσει και το Ν/Σ που ψηφίσατε στη Βουλή. Εκτός και αν έχετε άλλη άποψη...

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου

Πανούσος Αρτέμης