1 Μαρτίου 2010

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και συζήτησαν τον προγραμματισμό του ΕΣΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων της με τοπικούς παράγοντες, επίσκεψη ενημέρωσης πραγματοποίησε σήμερα σε Νομαρχία και Δήμους Ροδίων και Ιαλυσού η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα. Μίκα Ιατρίδη.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και συζήτησαν τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ και τις προοπτικές που ανοίγονται για το νομό συνολικά και την πορεία των εκτελούμενων έργων σε Ρόδο και άλλα νησιά.

Η κα Ιατρίδη τόνισε ότι πρέπει να προσδιοριστούν τομείς και έργα με προοπτική άμεσης δυνατότητας απορρόφησης πόρων για το 2010 και επανέλαβε ότι πρέπει, να επισπευθούν οι διαδικασίες, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου να επιταχυνθούν τα εκτελούμενα έργα που μπορεί να δυσχεράνουν αλλά και να δημιουργήσουν κακή εικόνα στην τουριστική εικόνα του νησιού μας.

Στη συνέχεια στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου συζητήθηκαν θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, η πορεία των εκτελουμένων Δημοτικών έργων και η υπόθεση των 20 δις του Καζίνου.

Τέλος στην συνάντηση με το Δήμαρχο Ιαλυσού κ. Στέργο Στάγκα αναφέρθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να επιτευχθεί το αναπτυξιακό όραμα της περιοχής ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο υπό κατασκευή Κολυμβητήριο και την πορεία ένταξης της Φιλερήμου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.