Τις σφοδρές αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του ίδιου του πρώην προέδρου της Βουλής Απ.Κακλαμάνη, προκάλεσε η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, το νοσμοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ανοικτά με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου.
«Γι' αυτό», είπε ο κ. Κακλαμάνης, «προτείνω να αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται συνέχεια η Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατείγγειλε τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως «μέσα σε πέντε μήνες το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση των οικείων διατάξεων του κανονισμού της Βουλής περί κατεπείγοντος χαρακτήρα νομοσχεδίων».
Στο τέλος, ο κ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αποσύρει τον χαρακτήρα εφόσον δεν συμφωνούν και τα κόμματα, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα, είχε, δικαιολογήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι αυτό επιβλήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή «κάποιοι προιστάμενοι γνωρίζουν ότι δεν πληρουν τα κριτηρια και υπό τον φοβο ότι δεν θα παραμεινουν στην θεση τους, η κυβέρνηση φοβάται μήπως κατεβάσουν τα μολύβια».
Newsroom ΔΟΛ