14 Φεβρουαρίου 2010

Παναγιωτακόπουλος: «Λίγος για γραμματέας ο Σ. Ξυνίδης»...


Από το http://citypress-gr.blogspot.com/

Για διαλυμένο κόμμα κάνει λόγο ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή γραμματέα τον Σωκράτη Ξενίδη και καταλογίζοντας, ταυτόχρον, αμνησία στους υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς αθέτησαν πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", "ξεσπαθώνει" και καταδεικνύει την "παραλυσία" οργανώσεων και οργάνων του κόμματος, επιμένοντας στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εν πολλοίς χρεώνει την...

κατάσταση στον κ. Ξυνίδη. "Συνέβη πλήρωση θέσης Γραμματέα και όχι εκλογή. Ο Σωκράτης είναι καλό παιδί, αλλά μέχρι εκεί. Άλλο επαρκές στέλεχος -που είναι- και άλλο Γραματέας". Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απόσταση κόμματος και κυβέρνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "...αν ο οδηγός αφήσει το όχημα της εξουσίας στο υπόγειο για πολύ καιρό, δεν θα φταίει το όχημα που θα σκουριάσει...".
Τέλος εξακολουθεί να έχει υψηλές προσδοκίες από τον Γιώργο Παπανδρέου, μην παραγνωρίζοντας τις δύκολες συνθήκες: "Οι διεθνείς κερδοσκόποι επιβάλλουν τις μονεταριστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους. Από έναν Παπανδρέου, όμως περιμένω την έκπληξη, την αντίδραση, την αντεπίθεση υπέρ της ρεσυτότητας των νοικοκυριών", αναφέρει χαρακτηριστικά.