17 Φεβρουαρίου 2010

Τραβάνε το σχοινί οι Γερμανοί θέλοντας να στερήσουν από την Ελλάδα το δικαίωμα ψήφου μέσα στην Ε.Ε.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_3066.html
  • Αν δεν σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, μάλλον ήρθε η στιγμή ο Γιώργος να τους ζητήσει εκείνες τις πολεμικές αποζημιώσεις (περίπου 70 δισ. ευρώ)
Μέσα στο παιχνίδι που συνεχίζουν να στήνουν οι κάθε είδους τυχοδιώκτες, τοκογλύφοι (αλλά και πολιτικά λόμπι), η Γερμανία εμφανίστηκε σήμερα να συζητά την περίπτωση απώλειας ψήφου της Ελλάδας μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Προφανέστατα έχει χαθεί κάθε είδους ηθική και οι διάφοροι τυχάρπαστοι ανοίγουν τα στοματάκια τους για να εισπράξουν (φυσικά) από τους τοκογλύφους για την εκδούλευση που προσφέρουν. Εάν όμως η συγκεκριμένη είδηση είναι γεγονός που αντανακλά το σκεπτικό της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κυρίας Μέρκελ, προσωπικά πιστεύω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να σκληρύνει το παιχνίδι του ο κύριος Παπανδρέου και να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της Ε.Ε.
Κι αυτό, επειδή είναι αδύνατον να συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας. Ίσως θα πρέπει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να απειλήσει πως θα στραφεί στην ανεύρεση κεφαλαίων εκτός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (και του απαράδεκτου Τρισέ), καταρρακώνοντας έτσι την "εικόνα" της ενωμένης και κραταιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίσως, πάλι, θα πρέπει να θέσει ευθεία την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την Ελλάδα, προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα τον ρόλο της η ίδια η Ένωση... Μήπως όμως, θα ήταν προτιμότερο να απαιτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από την Γερμανίδα ομόλογό του την άμεση καταβολή των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστά ως πολεμικές αποζημιώσεις η Γερμανία στην χώρα μας; Μήπως θα έπρεπε να πουλήσει στους τοκογλύφους αυτό το ποσό, τοκίζοντας την ίδια την Γερμανία για την χρονική διάρκεια αποπληρωμής του από τους Γερμανούς πολίτες;
To δικαίωμα της ψήφου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χάσει η Ελλάδα σε περίπτωση που διασωθεί από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, Kurt Lauk. Και αυτή η δήλωση έγινε χωρίς να κατανοήσει, προφανώς, ο σύμβουλος της κυρίας Μέρκελ, πως ουσιαστικά ρίχνει λάδι στη φωτιά που πιθανότατα θα κάψει και την ίδια τη χώρα του, την Γερμανία.
«Αν μια χώρα βρίσκεται σε καθεστώς διάσωσης πρέπει να εισάγουμε έναν κανονισμό που δεν θα επιτρέπει το δικαίωμα ψήφου όσο μια χώρα δέχεται βοήθεια»: Αυτό είναι το σκεπτικό που αναπτύσσει ο Lauk για τη δήλωση-βόμβα που έκανε.
Εκτιμά δηλαδή ότι με τη ψήφο τής η Ελλάδα θα μπορεί να «μπλοκάρει» τις απαιτήσεις που θα προκύψουν από τη διάσωσή της, αν οι όροι αποδειχθούν πολύ σκληροί. Με την πρότασή του για την απώλεια του δικαιώματος ψήφου στη χώρα μας εκτιμά ότι θα μπουν ουσιαστικοί περιορισμοί στην Ελλάδα, ώστε να μη μπει φρένο σε ενδεχομένως σκληρούς όρους.
Όμως, επειδή προφανέστατα έχει χαθεί το νόημα της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων των κρατών-μελών της, μήπως κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον κάθε ανεκδιήγητο της Ε.Ε. πως η Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της δεν αποτελούν αριθμούς, αλλά απαρτίζονται από πολίτες, ανθρώπους, των οποίων η ζωή απειλείται όταν αποτυγχάνουν οι πολιτικοί, οι πολιτικές και οι διάφορες ενώσεις; Μήπως κάποιος θα έπρεπε να τραβήξει το αφτί του αστείου αυτού ανθρωπάκου, και να του θυμίσει πως η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών έχει δημιουργήσει το πρόβλημα; Μήπως κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει σε όλους αυτούς τους "ειδικούς" πως μπροστά τους δεν έχουν νούμερα αλλά ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από την έλλειψη δημιουργίας ασφαλιστικών δικλείδων των ευρωπαϊκών μηχανισμών;
Φυσικά, απορίας άξιο είναι πως επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τοκογλυφικούς μηχανισμούς να δρουν εις βάρος ενός κράτους - μέλους της... Μήπως τελικά σήμερα αποδεικνύεται μία μεγάλη φούσκα, που λέγεται Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση; Μήπως σήμερα πέφτουν οι μάσκες και απλά τα ανθρωπάκια που τις κρατούσαν αποφάσισαν να δουλέψουν για άλλα αφεντικά; Για κάποια αφεντικά που είναι πέρα από τον Ατλαντικό, που ξέρουν να "στήνουν" κρίσεις και που ξέρουν και πως να οφελούνται από αυτές; Μήπως η Pax Americana βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μέσα στους μηχανισμούς της ίδιας της Ε.Ε., που τα μέλη της φοβούνται και να το ομολογήσουν; Τέλος, μήπως μία κατάρρευση της Ελλάδας (και γιατί όχι και της Ευρώπης) δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για την επερχόμενη "παγκόσμια διακυβέρνηση";
Απλές ερωτήσεις... Εσείς τι λέτε;