16 Φεβρουαρίου 2010

«Ουδέν σχόλιο» για την κα Ντόρα Μπακογιάννη

Με τη φράση «Ουδέν σχόλιο» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν τη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής της κας Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία η τέως υπουργός Εξωτερικών μίλησε, σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, για όλους και για όλα.

Αναλύοντας τα αίτια της ήττας απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, η τέως υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε προσωπικά λάθη, αλλά τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι χρεώθηκε την αντίδραση των πολιτών απέναντι στην οικογενειοκρατία και στα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στην όλη διαδικασία, αναγνώρισε ότι τήρησε την ουδετερότητα, αλλά τόνισε ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του στήριξαν τον κ. Σαμαρά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε ακόμα ότι νιώθει εν μέρει ανεπιθύμητη στο κόμμα, ενώ αναφερόμενη στην άρνησή της να δεχθεί τη θέση της υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού, σημείωσε ότι είναι άλλο πράγμα η διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας -την οποία δεν έχει διαπιστώσει από την πλευρά Σαμαρά- και άλλο «να προσπαθούμε να τηρήσουμε ανεπιτυχώς τα προσχήματα».

Σε ερώτηση για το αν θα σταθεί στο πλάι του νυν προέδρου της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι την ώρα της οικονομικής κρίσης, ουδείς έχει το δικαίωμα να ασχολείται με τον εσωκομματικό μικρόκοσμο.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες, τις αρχές, τις αξίες αυτής της παράταξης και για ένα καλύτερο μέλλον».

Αναφερόμενη στις επιλογές Σαμαρά στη στελέχωση της ΝΔ, υπογράμμισε ότι ο αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του, ωστόσο, άφησε αιχμές για ορισμένα πρόσωπα: «ανανέωση δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε τις παλιές 'κλειστές ομάδες' με νέες.»

Για τις σχέσεις της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι επρόκειτο για μια απλή και φανερή κοινωνική σχέση.