5 Ιανουαρίου 2010

αλλού τα κακαρίσματα και αλλου γεννούν οι κότες

Επιστολή προς το λιμενικό ταμείο έστειλε ο νομάρχης Σάμου, κ. Μανόλης Κάρλας, σχετικά με βυθισμένα σκάφη που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του νησιού.


Ειδικότερα και για πολλά χρόνια, στο λιμάνι του Μαλαγαρίου περί τα 30 μέτρα από την προκυμαία και σε βάθος 25 μέτρων, απέναντι από το κεκλιμένο, βρίσκεται βυθισμένη φορτηγίδα, παλιάς τοπικής κατασκευαστικής Εταιρείας.

Στο ίδιο λιμάνι, παρά την προκυμαία και απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Σάμου βρίσκεται ημιβυθισμένο σκάφος αναψυχής και οι κάβοι που το κρατούν είναι δεμένοι στη βάση φωτιστικής κολώνας, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, και με όλα τα προσόντα του αξιοθέατου για φωτογράφηση και χλευασμό από ντόπιους και ξένους που βυσσοδομούν για το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της διοίκησης και του Κράτους που, δυστυχώς, συμπεριλαμβάνει όλους μας, δικαίους και αδίκους.

Επίσης στο λιμάνι Καρλοβάσου, στο δυτικό του τμήμα και έμπροσθεν του καρνάγιου βρίσκεται ημιβυθισμένη φορτηγίδα, γνωστού τοπικού κατασκευαστικού ομίλου.

«Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης καταγγελιών και παραπόνων ότι πολλά από τα λιμάνια μας έχουν καταντήσει νεκροταφεία παλιών σιδερικών και υποβρύχιοι χώροι στάθμευσης.
Γνωρίζω ότι πολλές από τις καταγγελίες αυτές είναι υπερβολικές ή κακόβουλες και πολλά από τα παραπάνω ανεδαφικά.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι πρέπει να συστήσετε τη επιτροπή ανέλκυσης ναυαγίων για να συνεδριάσει και να λάβει τις σχετικές αποφάσεις ανέλκυσης, το συντομότερο δυνατόν, των συγκεκριμένων ή και άλλων ναυαγίων που οι υπηρεσίες σας έχουν καταγράψει, ανά τους λιμένες του Νομού.
Θα είναι κρίμα τέτοια βυθισμένα σκάφη να τα βρούμε στην πορεία εκτέλεσης κάποιων έργων και να μας δημιουργήσουν εμπόδια και καθυστερήσεις ή το απευκταίο να γίνουν πρόξενοι ατυχημάτων με απροσδιόριστες συνέπειες», αναφέρει ο κ. Κάρλας.