12 Ιανουαρίου 2010

Γαλάζιο ανάχωμα επιχειρημάτων κατά αθρόων ελληνοποιήσεων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξέφρασε χθες την πλήρη αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες, υπογραμμίζοντας ότι θα καταργηθεί, όταν η παράταξη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας, επισημαίνει η Ν.Δ.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σε σχετική του δήλωση, τόνισε ότι «οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.

Εμείς, που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο «χαλαρό κατώφλι» απ' όλους! Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας...

Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.

Οι Ελληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός». Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.

Αναφερόμενος στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ο κ. Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επίσης, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».

Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφόσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.

Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα παιδείας, παράδοσης και πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία». Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.