21 Ιανουαρίου 2010

Τι έχει να πει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βαθέος;ας μη πουν αύριο ότι δεν τους είχαμε ενημερώσει



Αντινομάρχης Κεφαλλονιάς για την εταιρεία ΔΙΚΤΥΩΣΗ
:

<<Παράλληλα, το Υπουργείο προχώρησε στην εκχώρηση της τελικής ασφαλτόστρωσης σε νέο εργολάβο με τη συναίνεση της εταιρείας ''ΔΙΚΤΥΩΣΗ'', που είναι ο εργολάβος του έργου.
>>



Πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 2000 fn του Δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου, ο Νομάρχης Κεφαλλονιάς κ.Γιωργάτος και ο Βουλευτής κ..Μοσχόπουλος μας επισήμαναν τα προβλήματα σε ένα κομμάτι δρόμου που είχε αναλάβει η εταιρεία που έχει αναλάβει και τον Βιολογικό της Σάμου.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Σύμβουλο της εταιρείας ΔΙΚΤΥΩΣΗ του ετέθη ερώτηση από τον Αντιδήμαρχο κ Κοχλιό αν δηλαδή έχει αφήσει η εταιρεία σε άλλα μέρη της Ελλάδας έργα στη μέση.Ο σύμβουλος απέφυγε σκοπίμως να απαντήσει

Όταν τελείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του ετέθη σχετική ερώτηση τόσο από εμένα αλλά και από τον συνάδελφο δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου για το τι συμβαίνει με τα έργα που είχε αναλάβει η εταιρεία Δικτύωση που εκπροσωπεί στη Κεφαλλονιά.

Μας απάντησε ότι όλα αυτά ήταν φήμες ,συκοφαντίες και δεν γνώριζε το παραμικρό.Όταν τον προτρέψαμε να πάρουμε εκείνη τη στιγμή τηλέφωνο τον Νομάρχη Κεφαλλονιάς και τον Βουλευτή αρνήθηκε .

Σήμερα μετά την συνέντευξη της κ.Μίνας Γαβριελάτου ,Αντινομάρχη Κεφαλλονιάς ,κατανοούμε την άρνηση του εκπροσώπου της εταιρείας Δικτύωση να επικοινωνήσει με τους παραπάνω.

Κάνουμε ανάρτηση της συνέντευξη της κ.Μίνας Γαβριελάτου Αντινομάρχη της Κεφαλονιάς η οποία και ξεγυμνώνει πλήρως την εταιρεία ΔΙΚΤΥΩΣΗ .

Η ιστορία αφορά ένα δρόμο στη θέση Κρανιά που είχε αναλάβει η εταιρεία ΔΙΚΤΥΩΣΗ η οποία έιναι η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει και τον Βιολογικό της Σάμου,έργο που σήμερα έχει σταματήσει.

Τα συμπεράσματα δικά σας.Η κοροϊδία πάει σύννεφο.



Η ερώτηση της ημέρας στην Αντινομάρχη Δημοσίων Εργων κα Μίνα Γαβριελάτου

Κυρία Αντινομάρχη,

γιατί δεν παρεμβαίνει η Νομαρχία στο έργο του δρόμου της Κρανιάς;



gabrielatou.jpg


Διαβάστε τις απαντήσεις της , στα δικά σας ερωτήματα και καταγγελίες..

Η Αντινομάρχης Δημοσίων Εργων κα Μίνα Γαβριελάτου, απαντάει στις καταγγελίες Αναγνωστών του kefalonia Press για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την επικινδυνότητα του δρόμου της Κρανιάς.

Κυρία Αντινομάρχη, κυρία Γαβριελάτου,δεχόμαστε από πολίτες δεκάδες διαμαρτυρίες, προφορικές και γραπτές, για τις κακοτεχνίες του δρόμου της Κρανιάς. Γιατί δεν παρεμβαίνει η Νομαρχία στο έργο;Πρέπει πρώτα να σκοτωθεί κανείς;

Το έργο στο Δρόμο της Κρανιάς εκτελείται από το πρώην Υπουργείο Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. και σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την επίβλεψή του έχει η Δ1 Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, όχι η Νομαρχία!

Ποιος αρμόδιος θα μας πει τι επιτέλους συμβαίνει με αυτό τον δρόμο; Γιατί τόση ταλαιπωρία;

Να υπενθυμίσω ότι ο εργολάβος που το ανέλαβε δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, διαλύθηκε η εργολαβία και το έργο σταμάτησε όπως θυμάστε για 2 χρόνια. Με το ξεκίνημα της θητείας της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής το 2007 ,και μετά από πολλαπλές πιέσεις στην προηγούμενη Κυβέρνηση από το Νομάρχη Διονύση Γεωργάτο, το έργο ανατέθηκε σε άλλο εργολάβο. Δυστυχώς και ο δεύτερος που το ανέλαβε μετά από τη σχετική διαδικασία του Υπουργείου το έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει από το καλοκαίρι.

Η Νομαρχία και εσείς προσωπικά σαν Αντινομάρχης Δημοσίων Εργω, δεν έχετε καθήκον επίβλεψης; Δεν μπορείτε να παρεμβείτε για την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος;

Παρά το γεγονός ότι το έργο, όπως προανέφερα, εκτελείται από το πρώην Υπουργείο Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε., η Νομαρχία καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την ολοκλήρωσή του, είτε με το να ασκεί πιέσεις στους υπεύθυνους, είτε με το να ενημερώνει τους επιβλέποντες της Δ1 Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων για τα προβλήματα που υπάρχουν και την εξ εύρεση λύσης. Μετά από την πίεση που ασκήθηκε από το Νομάρχη κ. Δ. Γεωργάτο, τον Πρόεδρο του Ν. Συμβουλίου κ. Ν. Βαλλιανάτο και εμένα, έγιναν κάποια πράγματα τον τελευταίο καιρό.

Έτσι ξεκίνησε ο ηλεκτροφωτισμός, με επιβάρυνση του κόστους του ρεύματος στη Νομαρχία, γιατί ο δρόμος ήταν πολύ επικίνδυνος τη νύχτα και έγινε το κλείσιμο από το Μηχανικό Εξοπλισμό της Νομαρχίας των αυθαίρετων εισόδων από παρακείμενες ιδιοκτησίες για τη μη διέλευση αυτοκινήτων κάθετα στο δρόμο.

Παράλληλα, το Υπουργείο προχώρησε στην εκχώρηση της τελικής ασφαλτόστρωσης σε νέο εργολάβο με τη συναίνεση της εταιρείας ''ΔΙΚΤΥΩΣΗ'', που είναι ο εργολάβος του έργου.

Ma το έργο συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα κυρία Γαβριελάτου..

Επειδή ακριβώς το έργο συνεχίζει να έχει προβλήματα και μετά από συνάντηση του Νομάρχη κ. Διονύση Γεωργάτου και του Βουλευτή κ. Σπύρου Μοσχόπουλου με τον Υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη παρουσία και του Δ/ντη της αρμόδιας Δ/νσης Δ1 που παρακολουθεί το έργο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο Υπουργείο μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη για το Θέμα αυτό, υπήρξε η δέσμευση από το Υπουργείο για την εξεύρεση λύσης για την ολοκλήρωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα και την αποκατάσταση κακοτεχνιών.

Ποια λύση δηλαδή;

Αναμένεται εντός των ημερών η έλευση του κ. Τσουκαλά και μηχανικών της Δ1, στην Κεφαλονια γι' αυτό το θέμα.

O δρόμος της Κρανιάς , ετσι όπως είναι τώρα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, κυρία Αντινομάρχη.

Για το λόγο αυτό και επειδή το έργο είναι υπό εξέλιξη, συνιστούμε στους οδηγούς να διατηρούν τα όρια ταχύτητας σύμφωνα με τη σηματοδότηση.

****

πηγή http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=10620&Itemid=152