23 Ιανουαρίου 2010

«Αλυσίδα της ειρήνης» ή της «ελληνοτουρκικής φιλίας» το κάγκελο;


Νέο «πανηγύρι» ελληνοτουρκικής φιλίας, από τη ΜΚΟ "Λυσιστράτη"
Πρόκειται για τη νέα Winpeace, για να θυμηθούμε τα ανδραγαθήματα της μητρός Μαργαρίτας; Οι ομοιότητες είναι πάντως μεγάλες! Διαβάσαμε ότι σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, η ΜΚΟ "Λυσιστράτη", διοργανώνει την εκδήλωση «Αλυσίδα της Ειρήνης».
Όλα αυτά τα θαυμαστά θα πραγματοποιηθούν στα παράλια της Σάμου και της Νέας Έφέσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών σκαφών, αλλά και σκαφών αναψυχής. Τι ακριβώς θα κάνουν; «Θα καλύψουν ισομερώς την απόσταση των 1400 μέτρων που χωρίζουν τις δυο ακτές και θα συνδεθούν μεταξύ τους με σχοινιά, αποδίδοντας το συμβολισμό αλυσίδας», διαβάζουμε. Θα ακολουθήσει πανηγυράκι, με «κυβερνητικούς» και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, δημοσιογράφους και λοιπούς που συνήθως παρευρίσκονται σε ανάλογα πανηγύρια... Της ΜΚΟ αυτής, προεδρεύει κάποια Σεμοήλογλου από την Πόλη.
Η οποία σε συνέντευξή της, είπε διάφορα απίθανα: «Ήρθα στην Ελλάδα, αγάπησα την Ελλάδα. Έχω δυο πατρίδες. Ίδια αγάπη για την Κωνσταντινούπολη, ίδια αγάπη για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω μέσα μου». Στην ερώτηση δε αν «οι γυναίκες οι οποίες είναι μέλη του οργανισμού, είναι Ελληνίδες», η κυρία αυτή απαντά: «Είναι και Ελληνίδες και Τουρκάλες οι οποίες έχουν παντρευτεί Έλληνες.
Είναι όλες γυναίκες οι οποίες, πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία γιατί δεν γίνεται κανείς μέλος του οργανισμού αν δεν πιστεύει σ' αυτό». Επίσης, μαθαίνουμε ότι «οι δυο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους». Όπως δεν είχαν το '22 στη Σμύρνη, το '55 στην Κωνσταντινούπολη, το '74 στην Κύπρο, το '96 στα Ίμια, το...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"