ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η απαξίωση από το κεντρικό κράτος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα μέσα από
- Θεσμικές παλινδρομήσεις και προχειρότητες
- Έλλειψη ολοκληρωμένου και συνεπούς στρατηγικού σχεδίου για τη διοικητική οργάνωση της χώρας
- Αδιαφορία για την οικονομική αυτοδυναμία των ΟΤΑ
- Παράνομη κατακράτηση οφειλόμενων πόρων
- Αδυναμία σχεδιασμού και εφαρμογής ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης
Η επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση έρχεται σε μια εποχή που μετά τις αναταράξεις που έφερε ο « Καποδίστριας» στις τοπικές κοινωνίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκει πλέον σε κοινωνικό και διοικητικό επίπεδο το ρυθμό της.
Στα πλαίσια της τεχνοκρατικής αντίληψης περί μεγάλων και ισχυρών Δήμων καταρρακώνει τον ίδιο το θεσμό μηδενίζοντας στη ουσία ζητήματα άμεσης δημοκρατίας και πρωτογενούς Δημοκρατικού προγραμματισμού.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
- Να εκδώσει και να δημοσιοποιήσει με κάθε τρόπο το παρόν ψήφισμα.
- Να οργανώσει λαϊκές συνελεύσεις στις οποίες με τη παρουσία κυβερνητικων εκπροσώπων να πληροφορήσει τους δημότες και να υπάρξει ο απαιτούμενος διάλογος για το μέλλον του δήμου σε σχέση με τη επιχειρούμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
- Να διεξαχθεί τοπικό δημοψήφισμα στο οποίο οι Δημότες θα εκφράσουν την άποψη τους για τη συνέχεια της ύπαρξης του Δήμου Μαραθοκάμπου ή όχι.
- Να αναζητήσει "συμμάχους" στο χώρο της Τ.Α. και να συνεργαστεί μαζί τους.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΘΕΩΡΕΙ
Ότι η ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν περνά μέσα από συγχωνεύσεις και ρυθμίσεις στα πρότυπα τεχνοκρατικών αντιλήψεων αλλά μέσα από τη διαδικασία της πραγματικής στήριξης της Άμεσης Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού προγραμματισμού στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ισόρροπης Εθνικής και Περιφερειακής ανάπτυξης