9 Ιανουαρίου 2010

Νομαρχία: Αναβάθμιση αεροδρομίου Χίου

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης τόνισε ότι πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποδομών και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων σε μια σειρά από νησιά, ανάμεσα στα οποία και της Χίου.

«Η είδηση αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, τόνισε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, διότι η Ν.Α. Χίου έχει κάνει αγώνες για να προχωρήσει το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου, κάμπτοντας μια σειρά από εμπόδια, ενώ πλέον έχουν γίνει και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις».

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή και η είδηση ότι έχει δοθεί εντολή για προς την ΥΠΑ για επαναχάραξη των άγονων αεροπορικών γραμμών, με βάση τις ανάγκες των νησιών – μία ενέργεια που είναι σύμφωνη με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Για τα νέα αυτά δεδομένα όσον αφορά των εκσυγχρονισμό των πυλών εισόδου του νομού θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σχετικές συσκέψεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ανάμεσα σε άλλα θα συζητηθεί και το θέμα του Νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα η εξασφάλιση πιστώσεων για να δημοπρατηθεί το ώριμο και σημαντικό αυτό για το νησί μας έργο.

Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων