20 Ιανουαρίου 2010

Ελπίδα Τσουρή προς Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν.Σηφουνάκη

Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών Ν. Σηφουνάκη έστειλε η βουλευτής Χίου κα Ελπίδα Τσουρή, η οποία έχει ως εξής: Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, μείζον θέμα για τις νησιωτικές μεταφορές και, κατά συνέπεια, για τις τοπικές οικονομίες των νησιών δημιουργεί Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιος, με αρ. 1/21.12.2009, σε εφαρμογή οδηγιών του αρμοδίου Τμήματος του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Α.Π. Β1/37203/3365/1.9.2009 έγγραφο ΥΠΜΕ/ΔΕΜ/ΤΟΜ).

Σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται στο εξής, η μεταφορά κενών ρυμουλκούμενων οχημάτων πάνω σε άλλο φορτηγό ρυμουλκούμενο ή μη όχημα, κάτι το οποίο θα εκτινάξει το κόστος μεταφοράς, από και προς τα νησιά, πάνω από 40%.

Από την άλλη πλευρά, οι όροι ασφάλειας για τη μεταφορά των συγκεκριμένων οχημάτων δεν επιβάλλουν αποκλειστικά τη λήψη τέτοιων και τόσο επαχθών μέτρων, αφού μπορούν να πληρούνται και με άλλους τρόπους. Κατανοείτε, κύριε Υπουργέ, ότι ειδικά στην παρούσα συγκυρία, το ήδη αυξημένο κόστος διαβίωσης στα νησιά θα γίνει δυσβάστακτο, με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να παρέμβετε, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, οπότε και θα υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα.

Με εκτίμηση, Ελπίδα Τσουρή