6 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: Χρονιά ανατροπών το 2010



«Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχαμε πάρει λάθος πορεία, γνωρίζει τις δυσκολίες και τις ζει καθημερινά από τις δυσπραγίες της οικονομίας μέχρι και την αδικία, ξέρει όμως, και είναι βαθιά μου πίστη, ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες».

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα εξόδου από την κρίση μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων, στην οποία παρέστη στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι οι δυνατότητες του ελληνικού λαού πολλές φορές υποβαθμίστηκαν και πνίγηκαν από τον παρασιτισμό και τις κατεστημένες αντιλήψεις.

«Το 2010 θα είναι χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών, για να βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, τον τόπο του, το φιλότιμό του, την πρωτοβουλία του, το κέφι του και τα όνειρά του».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επιπλέον ότι θα μπουν τα θεμέλια για ένα κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης και ευνομίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, καθώς επίσης και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Λίγο αργότερα είχε μια σύντομη συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς στη Γέρα.

πηγή ζούγκλα