30 Δεκεμβρίου 2009

η περιφορά του <<επιταφίου>> στη παραλιακή της πρωτεύουσας της Σάμου


Ωρα :
6.30μμ 29.12.2009


Ας ελπίζουμε ότι δεν θα πάθουμε κάτι σαν το γάϊδαρο του Χότζα...


.
Ανάμεσα στους διασημότερους γαϊδάρους της παράδοσης είναι και ο γάιδαρος του Χότζα. Το αφεντικό του αποφάσισε να τον κάνει να μάθει να τρώει το κρεμμύδι… Στην αρχή ο γάϊδαρος αρνιόταν. Όμως όπως ήταν φυσικό, έπειτα από πολλές μέρες αφαγίας, έφαγε το κρεμμύδι. Αλλά αμέσως μετά το ζωντανό τα τίναξε και ο Χότζας υποδέχτηκε τη συμφορά με την παροιμιώδη φράση: «Κοίτα να δεις το άτιμο. Απάνω που έμαθε να μην τρώει σανό, ψόφησε».
Ελπίζουμε, λοιπόν, να μην πάθουμε κι εμείς το ίδιο με κάποιους.....«μαθητευόμενους μάγους».



Πριν από λίγο Ο Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας,ο Δήμαρχος Βαθέος Φ.Πετρούσκας ο Αντινομάρχης Ν.Ζάχαρης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε.Χατζημιχάλης ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου Χ.Σαπουνάς συνοδεύουν τον πρύτανη και καθηγητή Λιμενικών Έργων κ. Κ. Μουτζούρη καθηγητή του Πολυτεχνείου που έφτασε το απόγευμα στη Σάμο.

Αυτή τι στιγμή βρίσκονται στη παραλιακή λεωφόρο και επιθεωρούν τα κατορθώματά τους.Πως τα κατάφεραν έτσι ούτε εμείς γνωρίζουμε να σας πούμε,φταίει η Θάλασσα και τα καλαμάρια .



Σκοπός της επίσκεψης είναι η αιτιολογική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου που κατά καιρούς και όλο και πιο συχνά και πιο έντονα ταλαιπωρεί το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας επιπτώσεις στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και στην εν γένει κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.