Τη δυσμενή για τους συμβασιούχους απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου του 2007, που εκδόθηκε υπό την προεδρία του Ρ. Κεδίκογλου, ακολουθεί και το Β' τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο αποκλείει τη δικαστική δικαίωσή τους, λόγω της συνταγματικής απαγόρευσης.
Οι δικαστές, παρά την πρόσφατη ετυμηγορία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωρίζουν τα δικαστήρια τη σχέση εργασίας, αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο υπερπροστατευτικός για τους συμβασιούχους νόμος 2112/20.
Αφορμή αποτέλεσαν αιτήσεις αναίρεσης που είχε υποβάλει η Ολυμπιακή Αεροπορία κατά συμβασιούχων υπαλλήλων της. Το Β' τμήμα, σε αντίθεση με το Εφετείο Αθηνών, με δύο αποφάσεις του έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου ακόμη και υπό την εκδοχή ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διότι κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στον νόμο 2190/94 και στο άρθρο 103 παρ. 8 του Συντάγματος, που ρητά απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Ο Αρειος Πάγος επιμένει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τη μονιμοποίησή τους ο ευνοϊκός νόμος 2112/20.
Σημειώνεται ότι η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που προσδιορίστηκε να συγκληθεί για τις 23 Σεπτεμβρίου 2010, θα ασχοληθεί για τρίτη φορά με το ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου.