14 Δεκεμβρίου 2009

Διαδοχικές συναντήσεις στη Μυτιλήνη ια την ρύθμιση υποθέσεων που αφορούν στα νησιά του Αιγαίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2009

Διαδοχικές συναντήσεις στη Μυτιλήνη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, με υπηρεσιακούς παράγοντες για την ρύθμιση υποθέσεων που αφορούν στα νησιά του Αιγαίου είχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14 Δεκεμβρίου 2009), ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης .

Ο κ. Υφυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης, καθώς και με τον Δήμαρχο Μηθύμνης .

Πάντως κατά την παραμονή του στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο (12 &13/12/09) ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί, ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, την Ερεσό, όπου παρακολούθησε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και το στόλισμα του δένδρου και της πλατείας από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά την οποία ενημερώθηκε για τα καίρια ζητήματα της περιοχής και τις προτεραιότητες που μπαίνουν.

Ο κ. Σηφουνάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο των οδικών αξόνων Καλλονής-Σιγρίου και Καλλονής-Πέτρας, τα οποία θα δώσουν πραγματική αναπτυξιακή διάσταση και θα συνδέσουν το υπό κατασκευή Λιμάνι του Σιγρίου με την ενδοχώρα του νησιού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτές τις μέρες γίνεται πραγματικός «αγώνας δρόμου» στο Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να επαναδρομολογηθεί το έργο των οδικών αξόνων, που δυστυχώς είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, για να προλάβουμε τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ. Δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις οικονομικές δυσχέρειες το έργο θα προχωρήσει.