3 Δεκεμβρίου 2009

Ο νυν, καταλληλότερος… νέος γραμματέας λιμένων



- Ο ΓΓ Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Γιώργος Βλάχος από πρόσφατη επίσκεψή του στο Βαθύ Σάμου

Εν αναμονή των κυβερνητικών επιλογών στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις γραμματείες των υπουργείων, η τέως Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής και νυν Γενική Γραμματεία Λιμένων & Ναυτιλιακής Πολιτικής, έχει υποψηφιότητες ισχύος.

Ο νυν γραμματέας Γιώργος Βλάχος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη θητεία του εφάρμοσε την πολιτική της ΝΔ, προβάλλει ως ο καταλληλότερος για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας πολιτικής που χαράζεται, καθώς είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Cosco Pacific και διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι άλλης επιλογής, για προσαρμογή της συνθήκης στη νέα πραγματικότητα.

Πρόκειται για μία προσωπικότητα που και κύρος προσδίδει στις διαδικασίες και τους χειρισμούς και εγγυήσεις για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Πεποίθησή μας είναι, ότι θα μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα πολιτική ηγεσία, στη βάση του ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Η αλλαγή πολιτικών προσανατολισμών δεν αποτελεί εμπόδιο για το «δέσιμο» της συνεργασίας. Αντίθετα, μάλιστα, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα ενδεδειγμένη, αφού και η ιδιοσυγκρασία, συγκρότηση και το ήθος του κ. Βλάχου δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Αυτό που μένει, είναι να σπάσει ο πάγος και να μπει το νερό στο αυλάκι. Συναινέσεις και υπερβάσεις σε αυτό το επίπεδο επιβάλλονται, εφόσον κοινός στόχος της κεντρικής πολιτικής είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε στέρεα πολιτική βάση, που θα τρέξει τις διαπραγματεύσεις, υπό την καθοδήγηση της νέας πολιτικής ηγεσίας.


to MARITIMEnet.EU