11 Δεκεμβρίου 2009

Σοφία Θεολογίτου:«Ξέρω καλά τη νησιωτικότητα…

»

Η άμεση ενεργοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι ο βασικός στόχος και η προτεραιότητα που θέτει η νέα γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σοφία Θεολογίτου. Η ίδια, που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την τοποθέτησή της σε μια νησιωτική περιφέρεια, επισημαίνει πως ως γέννημα-θρέμμα της νησιωτικής χώρας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει νησιωτικότητα, ποια είναι τα προβλήματα των νησιών και υπογραμμίζει τη διάθεσή της να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπισή τους.

Η Σοφία Θεολογίτου, που με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, ορίστηκε γενική γραμματέας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Λέσβο, για την πόλη της Μυτιλήνης. «Έχω έρθει», ανέφερε χθες τηλεφωνικά μιλώντας στο «Ε», «και σε συνέδριο που έγινε εδώ, αλλά και σχετικά πρόσφατα, συνοδεύοντας τον τότε γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Όσο για την εικόνα που διατηρώ από το νησί, είναι απ’ τις καλύτερες, για αυτό και με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αναλαμβάνω καθήκοντα στο Βόρειο Αιγαίο, σε μια τόσο ξεχωριστή νησιωτική περιοχή.»
Συνεχίζοντας η κ. Θεολογίτου ανέφερε: «Έχω γεννηθεί σε νησί, μεγάλωσα σε νησί, δουλεύω και δραστηριοποιούμαι σε νησί, ξέρω τα προβλήματα, ξέρω τις ειδικές νησιωτικές συνθήκες, αγαπώ τα νησιά και θα συνεισφέρω στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.»

Για το ΕΣΠΑ
Η κ. Θεολογίτου προσέθεσε πως μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και την ορκωμοσία της, θα έρθει αμέσως στη Μυτιλήνη. Ενδέχεται, αναλόγως των εξελίξεων, πριν καν την παραλαβή της Περιφέρειας στην έδρα της, να ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου θα γίνει επιμόρφωση των στελεχών που πλαισιώνουν τις ειδικές υπηρεσίες διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου για το ΕΣΠΑ, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η ΜΟΔ Α.Ε. στο Ηράκλειο. Θεωρείται πολύ πιθανό το διήμερο σεμινάριο να παρακολουθήσουν και οι τρεις γενικοί γραμματείς.
Άλλωστε, όπως ανέφερε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, «πρωταρχικός μου στόχος είναι να ενεργοποιηθεί τάχιστα το ΕΣΠΑ στην περιοχή, αφού είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του σε όλη τη χώρα».
Για επιμέρους πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει η κ. Θεολογίτου, δε θέλησε προς το παρόν να μιλήσει, αφού - όπως είπε - θα πρέπει πριν οποιονδήποτε σχεδιασμό, να ενημερωθεί, να μιλήσει με τα στελέχη της Περιφέρειας και τους νέους συνεργάτες που θα έχει, αλλά και με τους αυτοδιοικητικούς των τριών νομών. Εντός των ημερών είναι πολύ πιθανόν να επιδιώξει να έχει συνάντηση και με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτή νομού Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Σηφουνάκη
πηγή εμπρος