4 Νοεμβρίου 2009

H άποψη του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαμίων κ.Πέτρου Γρύλλου για το ΞΕΝΙΑ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην άποψη του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαμίων και για αρκετά χρόνια Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ.Πέτρος Γρύλλος για το ΞΕΝΊΑ, φαίνεται ότι από το 1995 υπήρχε η σκέψη τα απαλλοτρίωσης. Για αρκετά χρόνια το θέμα επεξεργάστηκε από τη τότε Δημοτική Αρχή.

Έγινε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως στο συγκεκριμένο σημείο. Φαίνεται σύμφωνα πάντα με την‘άποψη που διατυπώθηκε από τον κ. Γρύλλο ότι η αρχή η οποία διαδέχτηκε την υπάρχουσα κατάσταση ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση στο Θέμα με αποτέλεσμα η Ιστορία να βαλτώσει .

Δηλαδή η διαφορετική γραμμή προσέγγισης από την Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Πετρούσκα ,η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εξυπηρέτησαν τελικά την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το Ξενία της Σάμου

Η εφαρμογή ,υποστηρίζει ο κ.Γρύλλος ,της μελέτης Δωρή ,είχε το νόημα, η να το δώσουν το Ξενία στον Δήμο δωρεάν αφού δεν μπορούσαν να το φτιάξουν μια και είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνο, χάνοντας τις προθεσμίες ο ΕΟΤ, η να απαλλοτριωθεί καταβάλλοντας ο Δήμος και τα ανάλογα χρήματα που όπως φαίνεται υπήρχαν.

Από ότι φαίνεται το Ξενία το διεκδίκησε κάποια στιγμή και η ΤΑΞΙΑΡΧΊΑ της Σάμου και με παρέμβαση στρατιωτικού παράγοντα η υπόθεση δεν προχώρησε.Τονίζει δε ότι κάποια στιγμή έγιναν προσπάθειες από τη Κυβέρνηση να δοθεί το Ξενία σε συλλόγους και αθλητικές ομάδες πράγμα που στο τέλος δεν καρποφόρησε.

Παροτρύνει δε ο κ.Γρύλλος τον νυν Δήμαρχο κ.Πετρούσκα να συνεχιστούν οι προσπάθειες της απαλλοτρίωσης και αφήνει κάποια σκοτεινά σημεία λέγοντας ότι ο Λαλιώτης ως Υπουργός του Πασόκ, είχε δώσει χρήματα αλλά δεν αξιοποιήθηκαν.

Η άποψη του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαμίων του κ.Πέτρου Γρύλλου.

ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 1995 ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΜΟΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΕΥΤΗΚΕ ΕΠΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠ[ΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΒΛΟΚ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ Καιρούς ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΑ - ΚΛΠ Η ΔΗΜ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΗΜΕΙΟ . ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ .ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΩ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΔΩΡΡΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ Ο ΕΟΤ - Η ΤΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΝΕ - ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΤΟΤΕ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ - ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΑΣΟΑΜΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΥΘ ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟς ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ .ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ -ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΛΛΑ Ε ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΕΝΕΡΓΑ .ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗς ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΡΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ . ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΣΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ 1998 ΕΜΕΙΣ . ΟΧΙ ΤΟ 2004 ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΛΠ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΕΙΣ . ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΡΩΤΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ . ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ . Ε ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΟΣ ΖΕΥΣ . Π Μ Γ