19 Νοεμβρίου 2009

η Βουλευτής κα. Μίκα Ιατρίδη για την ελλιπή στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Κω.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της συλλογικής ευθύνης που πρέπει να διακατέχει όλους μας, για τα θέματα υγείας και της στελέχωσης των νοσηλευτικών μονάδων των ακριτικών μας περιοχών, η Βουλευτής κα. Μίκα Ιατρίδη κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς την κα. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ελλιπή στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Κω.

Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι στη Κω, με μόνιμο πληθυσμό 30.000 κατοίκων, που τη θερινή περίοδο φτάνει και στις 100.000, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών και τουριστών, το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Κω είναι στελεχωμένο με μια και μοναδική ιατρό – καρδιολόγο, η οποία είναι και η μοναδική εφημερεύουσα σε καθημερινή βάση.

Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, μια και δεν είναι δυνατόν η λειτουργία μιας Κλινικής να επαφίεται, αποκλειστικά, στην ευσυνειδησία της συγκεκριμένης ιατρού, ερωτάται η κα. Υπουργός για ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου του νησιού.