20 Νοεμβρίου 2009

Το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή!



1fΦαίνεται ότι στην Καλλιρρόης, κατάλαβαν για τα καλά, ότι με την ενδεχόμενη ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά, το πλέον προνομιακό για τον ΛΑΟΣ πεδίο δράσης θα είναι το μεταναστευτικό και όχι η θεματολογία της “πολυκατοικίας” και της “καταρράκωσης” της ευρύτερης δεξιάς παράταξης.

Και αποφάσισαν να “σηκώσουν το θέμα” επ' ευκαιρία των κινήσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Δύο ήταν οι σημαντικές εξελίξεις, στο μέτωπο αυτό, από την ημέρα της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο έγιναν αντικείμενα ερωτήσεων εκ μέρους του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού.
Το σημαντικότερο ζήτημα, αυτό της απόδοσης πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, το ανέλαβε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, έθεσε ευθέως το ζήτημα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ξεκίνησε την ερώτησή του, ζητώντας κατ' αρχήν από την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, αν υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση, με τα εξής λόγια: “Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς 2ης γενιάς, καθώς και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όσους έχουν συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.”
Και συνεχίζει, ρωτώντας τον πρωθυπουργό: “Με ποιο σκεπτικό, προχωράτε προς μια τέτοια κατεύθυνση;

Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης;”
Δεν γνωρίζουμε αν θα πάρει κάποια σαφή απάντηση (πιθανότητα μικρή για κυβερνητικές εξαγγελίες), αλλά θα κάνουμε μια υπόθεση. Στα μάτια της κυβέρνησης οι θετικές συνέπειες – δηλαδή η εισροή ψήφων των λαθρομεταναστών στο κόμμα της κυβέρνησης – είναι περισσότερες από τις αρνητικές, ακόμη και όταν αυτές αφορούν το ίδιο το μέλλον της πατρίδος μας.

Ο Μάκης Βορίδης για τις ανανεώσεις αδειών παραμονής

Μία ακόμη από τις ενδεικτικές των διαθέσεων της κυβέρνησης κινήσεις, ήταν η αλλαγή του νόμου σχετικά με τις άδειες παραμονής, έτσι ώστε 130.000 αλλοδαποί μετανάστες, που δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν εκ νέου άδεια παραμονής, καθώς δεν συμπλήρωσαν τα αναγκαία ένσημα. Αντί το κράτος να δει πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, που δεν δουλεύουν (εγκληματικότητα κλπ) ή να βρεί τους εργοδότες που δεν τους κολλούν ένσημα, αποφάσισε η κ. Τζακρή να αλλάξει τον νόμο...

Και σχολιάζει ο Μάκης Βορίδης – θα μας επιτρέψετε να πούμε “με το δίκιο του”: “Στην ίδια τοποθέτηση τονίστηκε μάλιστα ότι η ρύθμιση που πρόκειται να υιοθετηθεί, θα «προστατεύει» από το να θεωρηθούν παράνομοι και οι υπόλοιποι από τους μετανάστες που δεν διαθέτουν ένσημα, ενώ ένα από τα μέτρα που προτείνονται για το σκοπό αυτό, είναι η μείωση των απαραίτητων ενσήμων που απαιτούνται για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας.

Στο εν λόγω «Φόρουμ» - εδώ ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ αναφέρεται στο γνωστό “παγκόσμιο φόρουμ για την μετανάστευση” - δεν έγινε κανένας λόγος για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών στη χώρα, για την ανάγκη της χώρας σε εργατικό δυναμικό καθώς και για το πώς πρόκειται το σύνολο αυτών, εφόσον «νομιμοποιηθεί», να απασχοληθεί μελλοντικά σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση όπως η Ελληνική.

Ρωτάει λοιπόν ο κ. Βορίδης:
α)Πόσες είναι σήμερα οι εν ισχύ άδειες παραμονής και πόσες έχουν λήξει ;
β)Σε ποιους παραγωγικούς τομείς εργάζονται οι αλλοδαποί μετανάστες ποσοστιαία και σε ποιους πρόκειται να εργαστούν οι υπόλοιποι που προτίθεται η Κυβέρνηση να «νομιμοποιήσει» εργασιακά;
γ)Έχει γίνει σχετική καταγραφή των αναγκών ανά παραγωγικό τομέα απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ και αν όχι γιατί;
δ)Ποιος είναι ο λόγος που επιτάσσει τη «νομιμοποίηση» όσων αλλοδαπών δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα; Σε ποια χώρα της Ε.Ε. υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο «εξίσωσης» με τους εργαζόμενους;
ε)Η μείωση των απαραίτητων ενσήμων για την απόκτηση βιβλιαρίου υγείας θα ισχύσει και για τους Έλληνες που δεν απασχολήθηκαν και αν όχι, γιατί;

Από ό,τι καταλαβαίνουμε, σιγά σιγά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αρχίζει να “βρίσκει το βήμα του”, κατά την ποδοσφαιρική ορολογία. Ίσως περίμεναν, ότι η επικράτηση της Ντόρας, θα τους “ανέβαζε” χωρίς να χρειαστεί να κάνουν πολλά οι ίδιοι. Τώρα όμως που ο αγώνας στα εσωκομματικά της ΝΔ έγινε... ντέρμπι, κατάλαβαν ότι πρέπει να φουλάρουν τις μηχανές.

Δημήτρης Παπαγεωργίου