17 Νοεμβρίου 2009

η απόφαση για κατεδάφιση του ΞΕΝΙΑ υπήρχε από το 2002 και ποτέ δεν έγινε πράξη.Γιατί;


ένα έγγραφο για κατεδάφιση του Ξενία της Σάμου δημιουργεί αναταράξεις



Τώρα τελευταία η υπόθεση του Ξενία της Σάμου βρίσκεται στην επικαιρότητα με τα όσα έχουν καταγραφεί και τα όσα έχουν δει από εδώ το φως της δημοσιότητας,αναφερόμαστε σε ερωτήσεις βουλευτών,και τοποθετήσεις, του Νομάρχη Μανόλη Κάρλα,του Δημάρχου Φ.Πετρούσκα,της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε πολλά άλλα που αν τα αναρτήσουμε θα χάσουμε το νόημα.

Για το λόγο ότι δεν ξυπνήσαμε χθες και είπαμε ας ασχοληθούμε σήμερα με το Ξενία, φέρνουμε σήμερα ένα έγγραφο στη δημοσιότητα το οποίο συμπληρώνει κάποια κενά στη μέχρι τώρα ενημέρωση των πολιτών.

Αφορά απόφαση της ιδιοκτήτριας του ακινήτου η οποία είναι η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων(Ε.Τ.Α)

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η επίσημη άποψη της εταιρείας ήταν η κατεδάφιση του ΞΕΝΙΑ.

Γνωρίζουμε ότι για τον λόγο αυτό είχε μεταβεί ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Βασιλειάς στην Αθήνα και γνωρίζουμε ακόμα αυτό που γράφτηκε ως σχόλιο εδώ στο μπλοκ, ότι δόθηκαν και αρκετά χρήματα στο Δήμο Βαθέος για τον σκοπό αυτό.

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά το έγγραφο βλέπουμε ότι έχει ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2002 και πρωτοκολλείται στου Δήμου τα Βιβλία ακριβώς την επομένη δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 αφού όπως φαίνεται εστάλη με Φαξ από την Αθήνα.

Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες στάλθηκε και χρηματικό ένταλμα προς τον Δήμο με αρκετές χιλιάδες Ευρώ.

Τι συνέβη και δεν πήγαν αυτά τα χρήματα για το σκοπό που δόθηκαν;Όπως είναι γνωστό αυτά τα χρήματα δίνονται με συγκεκριμένο κωδικό και για συγκεκριμένη χρήση.


Όμως αν δεν μας απατά η η μνήμη μας σε τρεις μήνες μετά το έγγραφο της ΕΤΑ, 9.9.2002, είχαμε τις Δημοτικές εκλογές με αποτέλεσμα να έρθει στο Δήμο η Νέα Δημοκρατία με τον τον τότε Δήμαρχο Κώστα Καραμηνά.

Παρακαλούμε λοιπόν τον κ.Καραμηνά να μας πει αν ενημερώθηκε από τον απερχόμενο Δήμαρχο τον κ.Πετρούσκα για το έγγραφο της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης,και αν γνώριζε για τα χρήματα που εδόθησαν όπως λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας.

Τα χρήματα όπως μας λένε και μας πληροφορούν ήταν γύρω στις 600-700 χιλάδες ευρώ και θα πήγαιναν για την κατεδάφιση του ΞΕΝΊΑ.

Παρακαλούμε τον κ.Πέτρο Γρύλλο ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Καραμηνά να μας πει τι γνώση είχε επί του θέματος.;

Παρακαλούμε τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βαθέος κ.Λεωνίδα Βασιλειά να μας πει αν εδόθησαν η όχι τα χρήματα;και εάν επί ημερών του χειρίστηκε την υπόθεση

Τα λέμε και τα γράφουμε όλα αυτά γιατί μου φαίνεται ότι ρίχνουμε το ανάθεμα σε ανθρώπους στην Αθήνα και δεν βλέπουμε δεν αναγνωρίζουμε και τις πιθανόν δικές μας ευθύνες πάνω στην ιστορία αυτή.

Πιθανόν να δόθηκαν τα χρήματα και αντί για το ΞΕΝΙΑ να πήγαν σε κάποια έργα μικρά για την εξυπηρέτηση μικρο σκοπιμοτήτων και είναι κατανοητό,μια και η περίοδος εκείνη ήταν προεκλογική.

Πιθανόν και μπορεί να μη δόθηκαν ,'όμως επειδή υπάρχει η πληροφορία ότι ο Δήμαρχος κ.Πετρούσκας σε συνέντευξη που έδωσε στον κ.Νόντα Βαλεοντή, φέρεται να δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά πήγαν σε άλλα έργα, παρακαλούμε όλους να μας δώσουν για την ιστορία και μόνο τις δικές τους εξηγήσεις.

Τέλος παρακαλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βαθέος να μας πει:δεν γνώριζε ότι κάποιο άλλο δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει την απόφαση για κατεδάφιση;και αν την γνώριζε γιατί πήρε άλλη απόφαση της προάλλες για εξωραϊσμό του ΞΕΝΙΑ;


Παρακαλούμε ακόμη και τον Νομάρχη Μανόλη Κάρλα να δώσει αν θέλει κάποια εξήγηση.

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 2000fm δήλωσε ότι υπάρχει λέει κάποια απόφαση δηλαδή ότι το κτίριο είναι διατηρητέο.

Τον ρωτούμε λοιπόν κάτι απλό, αν το κτίριο είχε κριθεί διατηρητέο η ίδια ιδιοκτήτρια εταιρεία θα έβγαζε την απόφαση για κατεδάφιση;όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει πόρισμα επικινδυνότητας μας είπε ότι δεν το γνωρίζει.

Τώρα που η εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχει η υπ.αριθμ.37/1998 έκθεση επικινδυνότητας της πολεοδομίας της Σάμου τι έχει να πει;

Όταν μια υπηρεσία και μάλιστα σε αυτή που είναι και ο Νομάρχης προϊστάμενος ,το ΞΕΝΙΑ το χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο και ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ τι έχει να δηλώσει;όχι μόνο αυτός αλλά και το δημοτικό συμβούλιο που πήρε την απόφαση για εξωραϊσμό ,τι έχουν να πουν;με τι γνώσεις και μέτρα κρίνει το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι εντάξει το κτίριο όταν περί του αντιθέτου φωνάζει η πολεοδομία;