5 Νοεμβρίου 2009

δεν μας τα λέει καλά ο Νομάρχης για το ΞΕΝΙΑ,είναι δυνατόν να υπάρχει έγγραφο των υπηρεσιών και να μη το γνωρίζει;




Κάνουμε ανάρτηση του εγγράφου που έχει αποσταλεί προς τα Ελληνικά Τουριστικά ακίνητα.Χθες στη δημοσιογραφική εκπομπή του Γιώργου Γαρυφάλλου στον 2000fm ο Νομάρχης Σάμου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει έγγραφο επικινδυνότητας.Απορούμε για την απόκρυψη στοιχείων από τον Νομάρχη γιατί έγγραφο επικινδυνότητας υπάρχει το οποίο και το παρουσιάζουμε.

Απορούμε ακόμη και για το έγγραφο που αποστέλλεται στην πολεοδομία της Σάμου.Τι άλλαξε από τον πρώτο έλεγχο των υπηρεσιών μέχρι σήμερα ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ;


Το έγγραφο για το Ξενία που δείχνει να αγνοεί ο Νομάρχης

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση του κτιρίου Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Σάμου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Ταχ.Δ/νση: Διοικητήριο - Σάμος

Ταχ.Κώδικας : 83100

TELEFAX : 2273080424

Τηλέφωνο : 2273350456


Σάμος 24 Μαρτίου 2009

Αριθ.Πρωτ.: Δ.Π 914



ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.

Βουλής 7 Αθήνα


ΚΟΙΝ.:1. Γραφείο Νομάρχη Σάμου

2. Δήμο Βαθέος

1. Το κτίριο του Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη στη Σάμο κρίθηκε επικίνδυνο με την με αριθμό 50/2003 έκθεση επικινδύνου και ορίσθηκε η κατεδάφιση ορισμένων τμημάτων αυτού. Στην από 16-2-2006 έκθεση επιτροπής μηχανικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου επισημαίνεται ότι το κτίριο δεν παρουσιάζει στοιχεία για να χαρακτηρισθεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο αλλά έχει ενδείξεις επικινδύνου οικοδομής από άποψη δομική και στατική. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα που απαιτούνται για τη άρση του κινδύνου, πρόσθετοι δε κίνδυνοι δημιουργούνται από την αποκόλληση και πτώση διαβρωμένων ή αποσαθρωμένων στοιχείων από την οικοδομή. Σας καλούμε με το παρόν έγγραφο να εφαρμόσετε την 50/2003 έκθεση επικινδύνου και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση του κινδύνου και την αποκατάσταση της στατικής και δομικής επάρκειας του κτιρίου.

2. Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι το κτίριο παρουσιάζει αισθητικά λόγω της έλλειψης συντήρησης εικόνα απαράδεκτη για το κέντρο της πόλης της Σάμου. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε και για την αποκατάσταση του κτιρίου και των όψεων αυτού.



Ο αναπληρωτής προϊστάμενος

της Διεύθυνσης