25 Οκτωβρίου 2009

Τουριστικά κεσάτια και στη Σάμο


ΑΡΝΗΤΙΚΑ είναι τα μηνύματα που έρχονται και από τη γειτονιά μας για τον αριθμό των επισκεπτών που έρχονται με πτήσεις «τσάρτερ».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» λιγότεροι κατά 18.000 ήταν φέτος οι επισκέπτες της Σάμου που έφτασαν από το εξωτερικό με πτήσεις «τσάρτερ» όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας.
Η μείωση των αλλοδαπών τουριστών ανέρχεται στο 13% και υπερβαίνει κατά πολύ την αναμενόμενη. Εκτός της οικονομικής κρίσης οι παράγοντες που επέδρασαν είναι η νέα γρίπη αλλά και η καλοκαιρία στην Ευρώπη.
Ένα ακόμα δείγμα της εξάρτησης των νησιωτών από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία αποτελεί η μείωση που σημειώθηκε και στην άφιξη των ελλήνων επισκεπτών από τον Πειραιά και από τη Β. Ελλάδα καθώς το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο Σάμο – Πειραιά για να φθάσει στη Σάμο έκανε ενδιάμεσους σταθμούς στην Πάρο και τη Νάξο.
Σαφώς τα στοιχεία αυτά δεν παρηγορούν τους χιώτες ξενοδόχους και ασχολούμενους με τον τουρισμό, ωστόσο δείχνουν τη γενικότερη τάση που δεν μπορεί να αποδοθεί σε ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα π.χ. αεροδρόμιο.
πηγή αλήθεια Χίου