26 Οκτωβρίου 2009

Εν Μυτιληνιοίς τη 23η Οκτωβρίου 2009

πηγή O tempora, o mores



{ Το μουσικό σχήμα επί το έργον}
>, ήταν το σύνθημα που εκστόμισε ο παραγωγός Βαγγέλης Πόθος, παίρνοντας τον Γ΄έπαινο, κι ήταν αντιπροσωπευτικό της όλης εκδήλωσης, αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν δείγματα της προσωπικής δουλιάς 20 και πλέον παραγωγών κρασιού του χωριού των Μυτιληνιών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, με την παρουσία και Μυτιληνιών από τη Βρίσα της Λέσβου.
{Ο Μυτιληνιός από τη Βρίσα πίνει(;) με το κοκοράκι}
Το τραπέζι είχε απ΄ όλα τα καλά και παραδοσιακά, που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου, όλα σπιτικά, όλα νόστιμα, κρασί άφθονο και την γευσιγνωσία και βαθμολόγηση των υπερτριάντα φιαλών ώστε να αναδειχθεί η νικηφόρα τριάδα ανέλαβαν δύο κυρίες. Η κα Κλουβάτου, σπουδασμένη γευσιγνώστης και η κα Βιολέτα Τριπόδη, δημοσιογράφος, μάλλον εμπειροτέχνης, που δοκίμασαν και κατέληξαν σε 4 επαίνους(η πρώτη θέση μοιράστηκε).
{Η κα Κλουβάτου δοκιμάζει}Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρ. Αμουργιανός, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα, υποσχέθηκε βελτίωση την όλης διαδικασίας του χρόνου και την καθιέρωσή της. Ο θεός πάντως φέτος, κατά πως μου είπε ο Βαγγέλης ήταν στ΄ αμπέλια γιατί βγήκαν καλά κρασιά. Ας είμαστε λοιπόν κι εμείς στα βαρέλια κοντά, απορρίπτοντας φιάλες με αλλότριες ετικέτες.


{Η κα Τριπόδη το μυρίζει όπως ένας καλός γευσιγνώστης}



{Ο Γ΄έπαινος στον Βαγγέλη Πόθο που μας βγήκε πλάγιος σαν ήχος}




{Το τραπέζι με τις "διαγωνιζόμενες" φιάλες}






{Η φιάλη αναζητούσε νονό και ο Γιάννης ψάχνει όνομα}






{Ο Δήμαρχος ρίχνει τις βόλτες του, μετά τη δοκιμή των κρασιών}







{Η κα Τριπόδη, έχει δικαίωμα για χορό μετά την γευσιγνωσία και το ασκεί}








{Ο κ.Πολυκράτης Κωνσταντινίδης σε έναν ομολογουμένως καλό απτάλικο}
Και του χρόνου νάμαστε καλά όλοι!!!