11 Αυγούστου 2009

Περιοδεία στη Σάμο


Βολές Τσίπρα κατά κυβέρνησης για «πάρτι παροχολογίας»


«Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει πάρτι παροχολογίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια περιοδείας του στη Σάμο, όπου συναντήθηκε την Τρίτη με τουριστικούς φορείς συζητώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τους φορείς στο Επιμελητήριο της Σάμου.

Αντίθετα, η κρίση δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν, ανέφερε.

«Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει πάρτι παροχολογίας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική και εάν αυτή δεν υπάρξει «είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση».

«Η κυβέρνηση αντί να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της ενεργούς ζήτησης, αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης» τόνισε.