4 Αυγούστου 2009

απάντηση του Νομάρχη Μυτιλήνης Παύλου Βογιατζή στον Δημήτρη Βουνάτσο για το θέμα της γρίπης

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε απάντηση της από 28-07-2009 επιστολής σας, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης, σας ενημερώνουμε ότι εκ μέρους της Ν.Α. Λέσβου έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες:

- Μετάβαση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υγείας & Πρόνοιας, Ν.Α. Λέσβου στο Ε.Κ.Ε.Π.Υ. στις 13-5-2009 για ενημέρωση – σύσκεψη.

- Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τη νέα γρίπη σε αεροδρόμια, σχολεία, λιμάνια, καθώς και σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης της Μυτιλήνης, των Δήμων και των Δημ. Διαμερισμάτων, με σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού.

- Απόφαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της 20-5-09, για προμήθεια υγειονομικού υλικού, μέσων ατομικής προστασίας από τη γρίπη Η1Ν1, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Υγείας & Πρόνοιας, Ν.Α. Λέσβου.

- Μετάβαση δύο αρμοδίων υπαλλήλων της Δ/νσης Υγείας σε νέα σύσκεψη στο Ε.Κ.Ε.Π.Υ στις 12-06-09, όπου και τους δόθηκαν οδηγίες για την εκπόνηση σχεδίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης προσαρμοσμένου σε τοπικό επίπεδο.

- Αίτημα του Νομάρχη Λέσβου, στις 18-06-09, προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προς το Ε.Κ.Ε.Π.Υ. για την προμήθεια θερμικής κάμερας και την τοποθέτησή της στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης και αυθημερόν απάντηση από το Ε.Κ.Ε.Π.Υ. (Σε τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου Αντινομάρχη με εκ νέου αίτημα την προμήθεια της θερμικής κάμερας, τονίσθηκε πώς αυτή δεν ενδείκνυται, διότι πλέον έχουμε περάσει από την «ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ» στη «ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»).

- Πρόσκληση σε σύσκεψη στις 19-06-09 των αρμόδιων φορέων για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος του προσχεδίου αντιμετώπισης της νέας γρίπης, προσαρμοσμένο σε τοπικό επίπεδο.

- Το από 03-07-09 έγγραφο της Δ/νσης Υγείας προς τους Δημάρχους με θέμα «Προετοιμασία για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης».

- Το από 09-07-09 έγγραφο στον Ιατρικό Σύλλογο με θέμα «Συμμετοχή σε εμβολιαστικά συνεργεία για τη νέα γρίπη» καθώς και σε νοσηλευτές για την επάνδρωση των συνεργείων εμβολιασμού.

- Την από 27/07/2009 επικοινωνία του αρμόδιου Αντινομάρχη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για την εξασφάλιση των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών και την από 28/07/2009 συνάντησή του με τον Δ/τη του Νοσοκομείου για ενημέρωση και συνεργασία για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στο Νομό μας.

Επίσης στις 30/07/2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Η1Ν1 και ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα των εμβολίων θα φτάσει στη χώρα μας στις 14 Σεπτεμβρίου 2009.

Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα όλων των ανωτέρω ενεργειών μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι η Ν.Α. Λέσβου σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Π.Υ. και το ΚΕΕΛΠΝΟ, υλοποιεί τις οδηγίες που της δίνονται, για την καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπισης της νέας γρίπης, μη εφησυχάζοντας αλλά και ενεργώντας πάντα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ