9 Αυγούστου 2009

Ελπ. Τσουρή: απαράδεκτο πρόστιμο 20.000 ΕΥΡΩ της ΑΕΠΙ σε καφενείο!

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δελτίο τύπου

Σε εποχή οικονομικής κρίσης, συρρίκνωσης της τουριστικής κίνησης και δραματικών συνεπειών για τις μικρές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βαλθεί να εξοντώσουν κυριολεκτικά, όσους επιμένουν να ζούν και να εργάζονται σ’ αυτόν τον τόπο.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και διαιωνίζει μια κατάσταση για την οποία τον μεν αρμόδιο Υπουργείο εξακολουθεί να κωφεύει, οι δε ιδιοκτήτες μικρών καφενείων, σε χωριά της Χίου, να φθάνουν στα όρια της απόγνωσης.

Συγκεκριμένα, σε καφενείο 20 τμ, που βρίσκεται στον Καταρράκτη, με ακαθάριστα έσοδα 4.355 ευρώ, επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και, μάλιστα, την ημέρα των ευρωεκλογών, επειδή, απλώς, υπήρχε - χωρίς να λειτουργεί – τηλεόραση, στον εσωτερικό του χώρο!

Οι συνεχιζόμενες παρόμοιες υποθέσεις, εκτός του ότι θα αποτελέσουν, ξανά, αντικείμενο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι εργασίες της Βουλής, θα πρέπει να απασχολήσουν, συνολικά, τους ενδιαφερόμενους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, προς την κατεύθυνση της συλλογικής διεκδίκησης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.